Teče voda kroz rupu na sredini bojlera

Servis i popravka bojlera logo

Servis i popravka bojlera

069/731 023 Beograd
Ocena 4.75/345

Kada kaplje bojler ili curi voda to je već dovoljan znak za uzbunu. Problem može biti u neispravnom grejaču, oštećenom kazanu ili neispravnom ventilu. 

Sve te delove bi trebal zameniti, a bojler se ne sme koristiti ukoliko iz njega curi voda. Mnogo majstora će vam reći da voda curi usled zagrevanja zbog povećanog pritiska, te da curenje vode olakšava pritisak i sprečava da bojler eksplodira. U pojedinim slučajevima ovo može biti tačno, ipak je najvažnije odreagovati na vreme. Pozovite vodoinstalatera, isključite glavni ventil a ukoliko voda curi i većem mlazu usmerite je na kadu ili lavabo. 

Nikako ne koristite bojler koji curi. Kada vodoinstalateri izađu na lice mesta, nakon detaljnog pregleda utvrdiće da li je grejač u pitanju. Ukoliko dugo ili nikada niste čistili kamenac, sva je verovatnoća da je grejač zakazao i da se pokvario, takođe starost bojlera takođe može doprineti oštećenjima i pukotinam iz kojih curi voda. Najvažnije je da saslušate vodoinstalatera i obavite sve što je potrebno na vreme kako bi nastavili bezbedno da koristite bojler.