Gori lampica a bojler ne greje?

Servis i popravka bojlera logo

Servis i popravka bojlera

069/731 023 Beograd
Ocena 4.75/345

Bojler je jedan od najvažnijih uređaja u kući, baš zato što nam daje toplu vodu koja nam je neophodna za tuširanje, kupanje, pranje sudova, kuvanje i drugo.

Međutim, ponekad se javljaju kvarovi ili signali koji nam ne deluju logično, a pošto smo laici, ne možemo da utvrdimo tačan razlog, ni šta bi trebalo da preduzmemo povodom toga.

Takav slučaj je i kada lampica gori, a bojler ne greje. Lampica kao signal da bojler radi, a kada želimo da pustimo toplu vodu, nje nema.

Glavni razlog zbog čega se ovo dešava je što je najverovatnije došlo do kvara grejača.

Kvar na grejaču se dešava kada je grejač zastareo ili je neispravan ili se nakupio kamenac na njemu.

Kamenac je nešto što ne možemo da zaobiđemo, jer je on direktna posledica tvrde vode u našem vodovodu.

Kada se kamenac nakupi u tolikoj meri, grejač ne može više normalno da zagreva vodu, jer mu je potrebno sve više vremena, da dođe do vode, jer mu kamenac stoji kao prepreka.

Zato dolazi do toga, da čekamo satima da se topla voda zagreje. Zato je važno da ne pokušavamo sami da popravimo bojler već da sve prepustimo vodoinstalaterima. Bojler može biti veoma opasan uređaj i zato je važno da znamo koji znaci ukazuju na opasnost i šta je potrebno da uradimo, kako bi ostali bezbedni tokom tuširanja.

Konkretno u ovom slučaju važi pravilo da lampica svetli a tople vode nema, tj. lampica ukazuje da bi grejač trebalo da zagreva vodu, a on to ne čini.

Kada vodoinstalater dođe na vašu adresu, on će pogledati bojler i utvrditi da li je grejač u potpunosti oštećen ili je samo potrebno da se očisti kamenac, kako bi opet obavljao svoju najvažniju funkciju a to je da zagreva vodu u realnim vremenskim intervalima, kada vam je to potrebno.