Kada se pusti topla voda nema pritiska

Servis i popravka bojlera logo

Servis i popravka bojlera

069/731 023 Beograd
Ocena 4.75/345

U slučaju da vam je slab pritisak tople vode, to se dešava jer dolazi do rasipanja energije i mešanja tople i hladne vode u bojleru. Topla voda nam je i te kako bitna, kako za kupanje ali i za pranje sudova. Uzroci slabog pritiska tope vode mogu biti različiti, a pravi uzrok, odrediće vodoinstalater.

Savetuje se da nikako ne pokušavate sami da dođete do rešenja. Potrebno je ispitati sigurnosni ventil na ulazu hladne vode u bojler, koji je možda u kvaru, zbog nakupljanja kamenca. Svakako se savetuje da se voda iz bojlera isprazni.

Mora se voditi računa da bojler bude isključen iz struje prilikom popravke, kako ne bi došlo do strujnog udara.

Ukoliko je potrebno očistiti kamenac na grejaču, to mora da se uradi veoma pažlljivo, kako se sam grejač ne bi oštetio.

U ovom slučaju moguće je da cev za odvod tople vode začepi. Ova cev ide od vrha kazana do izlaznog creva za toplu vodu.

Ovakav kvar moguće je sanirati, tako što se kroz cev provuče sajla, koja će lagano sastrugati sav kamenac koji se nataložio.

Drugi uzrok može biti zapušenost odvodnog priključnog creva, koja je jako uska pa može doči do pucanja te cevi, a onda i do poplave u stanu. Ovu cev nije preporučljivo čistiti žicom.

Vodoinstalater će pažljivo ispitati svaku stavku i predložiti najbolje rešenje. U najgorem slučaju možete kupiti novi bojler, ali se u praksi dešava da se var ipak može sanirati, te da bojler može poslužiti i nekoliko godina. 

Zato ne čekakte da ovaj problem prođe sam od sebe i angažujete vodoinstalatere što pre možete.

Blagovremena reakcija je uvek bolje rešenje od čekanja. Uz to možete dobiti i puno dobrih saveta za korišćenje bojlera i tako naučiti nešto što može produžiti životni vek vašem bojleru.