Na bojleru ne sijaju lampice i ne greje vodu

Servis i popravka bojlera logo

Servis i popravka bojlera

069/731 023 Beograd
Ocena 4.75/345

Svi smo se verovatno našli u situaciji kada čekamo večnost, da se voda u bojleru zagreje, iako sve izgleda normalno. To često znači da je vreme za vodoinstalaterski posao jer problem nije očigledan - nema dima, nema ogrebotina, ništa što bi sugerisalo kvar. Ali, ako lampica na bojleru svetli kao i obično, šta je onda u pitanju?

Najčešće je po sredi problem sa grejačem. Kamenac se vremenom trajno nakuplja na grejaču, postepeno ograničava njegovu sposobnost da zagreva vodu. Zato je njegov rad teži i sporiji. Kao rezultat toga, bojler troši mnogo više energije pokušavajući da savlada tu prepreku, što na kraju rezultira dugim čekanjem na toplu vodu.

Ali problem nije samo u vremenu čekanja ili u računima za struju koji rastu - tu je i pitanje bezbednosti. Grejač koji se bori sa kamencem može biti opasan. Pokušavajući da zagreje vodu, grejač može postati preopterećen, što povećava rizik od pregrevanja ili čak kvara, što može dovesti do ozbiljnih problema.

Dakle, ako vam se čini da voda u bojleru postaje hladnija nego obično, nemojte oklevati - to je signal da je vreme za akciju. Bezbednost i udobnost vaše svakodnevice zavise od rada vašeg bojlera, a ignorisanje problema sa grejačem može dovesti do neprijatnih posledica.