Bojler se uključi i svetli lampica ali ne greje

Servis i popravka bojlera logo

Servis i popravka bojlera

069/731 023 Beograd
Ocena 4.75/345

 

Kada bojler radi a lampica koja signalizira zagrevanje vode sija, ali se voda ne zagreva, to može biti veoma veliki problem. Vi možete imati pogrešnu sliku o samom radu bojlera što može biti veoma štetno.

Dok vi mislite da se voda zagreva, lampica svetli, a nakon nekoliko sati shvatite da je voda hladna i da ne možete da se kupate ili koristite vodu za pranje.

Za ovaj problem postoji nekoliko uzroka. Sasvim je moguće da je lampica ispravna i da postoji uključivanje bojlera, ali zbog pokvarenog grejača, voda ne može da se zagreje. Pokvaren grejač je veoma čest problem kod bojlera a on se kvari najčešće zbog nakupljenog kamenca. Kada kamenac ne čistite redovno, on sve više oblaže grejač i taloži se na njemu i sve više usporava rad grejača.

Kada se nataloži u velikoj kolčini voda se sasvim slabo i sporo zagreva a grejač radi punom parom, što može dovesti i do njegovog pregorevanja.

Drugi problem koji može nastati je problem sa termostatom i neadekvatno podešenom temperaturom. Problemi sa elektroinstalacijama takođe mogu praviti problem, zato je potrebno da naš električar izađe na teren i proveri šta je tačno problem.

Kada električar ustanovi da li je problem sa grejačem, elektroinstalacijama ili termostatom, on će preduzeti određene korake i zameniti delove ukoliko je potrebno. Ponekad se potrebno samo očistiti kamenac kako bi grejač ponovo radio. zato je najbolje da sve prepustite našim eketričarima i budete sigurni da će vašš bojler uskoro ponovo raditi besprekorno.