Nešto je kvrcnulo u bojleru i nema tople vode

Servis i popravka bojlera logo

Servis i popravka bojlera

069/731 023 Beograd
Ocena 4.75/345

Zvuk kvrcanja u bojleru koji prati nedostatak tople vode može biti rezultat različitih problema u sistemu grejanja vode.  Postoji niz probema koji dovode do ovog stanja od kojih neki mogu biti sasvim logični i svakodnevni a neki zahtevaju više pažnje.

Ako je bojler električni, kvrcanje praćeno gubitkom tople vode može ukazivati na prekid napajanja ili kvar na električnim komponentama bojlera.

Ovde je rešenje veoma jednostavno, proverite napajanje, da li ima struje kao i osigurače.

Nakupljanje kamenca može se čuti kao kvrčanje u bojleru jer se takav zvuk čuje kada se zagreva kamenac koji se nataloži na zidove bojlera i na grejaču.

Ukoliko je kamenac problem, morate angažovat servis za redovno čišćenje kamenca.

Od svih najveći problem je neispravan ili oštećen grejač. Grejač je glavni deo bojlera i samim tim presudan za njegov rad. Opasno je ako je on oštećen zato morate zameniti gejač ili ga popraviti ako je moguće uz stručnu podršku naših majstora.

Nekontrolisano kvrcanje može biti uzrokovano nepravilnim radom ventilima, što može dovesti do prekida u snabdevanju toplom vodom.

Dešava se da su vam ventili neispravni i da ih je potrebno zameniti kako bi ponovo imali toplu vodu za kupanje i kuvanje.

Pravi uzrok je ipak potrebno da ustanove naši eksperti za popravku bojlera i zato ne čekajte da se stvari pogoršaju već budite efikasni i pozovite nas. Možemo doći u veoma kratkom roku i zato se ne morate mučiti bez tople vode i plaašiti se da koristite bojler koji kvrči ili se čuju drugi čudni i neprijatni zvuci.