Bojler jako sporo zagreva vodu

Servis i popravka bojlera logo

Servis i popravka bojlera

069/731 023 Beograd
Ocena 4.75/345

Ne postoji nešto što toliko može da vas iznervira kao što je čekaje satima da bojler zagreje vodu. Iako je radio besprekorno kada ste ga kupili, vremenom, možda niste ni primetili da je potrebno sve više i više vremena da zagrejete vodu, a sada čekate satima i gubite vreme.

Ove nije problem samo u gubljenju vremena već i struje koja se bespotrebno troši jer je bojleru potrebno ponekad i duplo više vremena da zagreje vodu.

Postavlja se pitanje zbog čega je bojleru potrebno sve više vremena da zagreje vodu, a odgovor je u pokvarenom grejaču ili nakupljenom kamencu.

Nakupljeni kamenac se taloži oko grejača i usporava njegov rad jer grejač zagreva kamenac a ne vodu, za šta se troši sve više energije. Zbog toga je potrebno mnogo vremena da bi grejač zagrejao vodu i to se manifestuje predugim čekanjem na toplu vodu. Ovo je jako veliki kvar iz dva razloga. Prvi je kamenac koji se nakuplja i utiče na kvalitet vode i rada bojlera, pa i grejača, a drugi je što grejač ne može vršiti svoju funkciju i kamenac ga vremenom sve više oštećuje, zbog čega je potrebno da vodoinstalater dođe i pogleda bojler i da uradi adekvatnu popravku. Možda će biti potreban zamena grejača ili samo čišćenje kamenca.

Kada se kamenac očisti a grejać popravi ili zameni trebalo bi ponovo proveriti kako bojler radi a ako se sada voda zagreva normalno, to znači da je popravka prošla uspešno.