Šta ako se nakupi kamenac na cevi tople vode bojlera?

Servis i popravka bojlera logo

Servis i popravka bojlera

069/731 023 Beograd
Ocena 4.75/345

Kamenac je najveći neprijatelj svih cevi, ali i celog bojlera. Kamenac se mora redovno čistiti, jer on se vremenom taloži kao posledica tvrde vode i nemoguće ga je izbeći. Jedino rešenje je redovno čišćenje kamenca minimum dva puta godišnje. potrebno je da vodoinstalater pogleda vaš bojler i utvrdi koja kolčina kamenca se nakupila i da li je izazvala veliku štetu.

Kamenac se nakuplja i na grejaču i može značajno usporiti njegov rad. Ukoliko je kamenac  na cevima za toplu vodu, on može izazvati problem sa toplom vodom. Voda može prskati i može se desiti da ne izlazi normalnim tokom, zbog čega možete imati smanjeni pritisak vode.

Ukoliko se nakupio kamenac i niste ga redovno čistili, vreme je da pozovete naš vodoinstalaterski servis radi pregleda cevi i uklanjanja kamenca. U slučaju da ste imali sreće i kamenac se nije nakupio u velikoj meri, naši majstori će ga ukloniti sa svih delova bojlera. Posebno je opasan kamenac nataložen na grejaču jer može uzrokovati slabije zagrevanje vode, odnosno grejač može raditi istim intezitetom ali ne može dopreti do vode, što za posledicu ima veću potrošnju struje a manju količinu tople vode.

Kako biste sačuvali bojler i kako bi vam on što duže trajao, ne smete zapostavljati problem sa kamencem, odnosno potrebno je da vodoinstalater dođe barem dva puta godišnje radi detaljnijeg čišćenja i održavanja kako bi bojler normalno funkcionisao. U slučaju da se već nakupio u velikoj kolčini, naš vodoinstalater će pokušati da ga očisti i spasi delove u bojleru. Ukoliko su se oni pokvarili, on će ih zameniti novim delovima.