Iz bojlera curi velika količina vode

Servis i popravka bojlera logo

Servis i popravka bojlera

069/731 023 Beograd
Ocena 4.75/345

Nije prijatno kada se kupate a iz bojlera curi velika količina vode, jer ova situacija nije ni bezbedna ni poželjna. Glavni uzrok je stvaranje kamenca u bojleru, koji nastaje od tvrde vode koja prolazi kroz bojler. Ovaj kamenac ne samo da izaziva curenje bojlera, već i naslage oko grejača, koji ne može adekvatno da greje vodu. Ovde imamo više problema, ali svakako posledica je to da voda curi iz bojlera, a u kombinaciji sa strujom ova situacija može izazvati fatalne ishode.

Kamenac loše utiče na bojler iz više razloga. On se vremenom taloži oko grejača i stvara opnu preko koje grejač mora dodatno da radi i zagreva, kako bi zagrejao određenu količinu vode. On samim tim mora prvo da zagreje kamenac, pa tek onda vodu, što iziskuje dodatnu energiju i vreme.

Kamenac takođe izaziva propadanje gumice

Curenje vode iz bojlera može biti znak dotrajalosti kazana ili creva. Zato je neophodno da vodoinstralater pregleda bojler i po potrebi zameni sporne delove. Kazan se najčešće ne popravlja, već se radi zamena gumice na flanšni.

Svakako ne bi trebalo da se kupate dok iz bojlera curi voda, a ni da koristite bojler dok vodoinstalater ne uradi intervenciju.

Na kraju intervencije vodoinstalater će proveriti da li i dalje nakon zamene ili popravke curi voda.

Tek nakon što se uveri da je sve gotovo, on će vam dati račun i garanciju za popravku.