Šta ako se pokvari prekidač za bojler pa ne može da se uključi

Servis i popravka bojlera logo

Servis i popravka bojlera

069/731 023 Beograd
Ocena 4.75/345

Prekidač za bojler je veoma važan deo svakog bojlera. Ukoliko se pokvari ili zaglavi, to može biti nezgodno, jer prekidač obično ostane zaglavljen u upaljenom položaju, što može dovesti do neprekidnog zagrevanja vode i rada bojlera.

Posebno je opasno ako je prekidač stalno upaljen, jer u jednom trenutku to može dovesti do ekplozije bojlera, zato je važno da ovaj problem otkrijete na vreme.

Ukoliko ste primetili da prekidač bojlera već neko vreme stoji na upaljenom, obavezno pozovite električara. Većina prekidača ima u sebi lampicu koja svetli i signalizira da je bojler upaljen.

Kada pozovete električara iz našeg servisa on će doči  na vašu adresu kako bi pogledao bojler i zamenio prekidačč. U ovom slučaju kadda se prekidač zaglavi i ne može se isključiti potrebna je njegova zamena. Prvo što će električar uraditi jeste isključenje napajanja. Ne sme biti struje kroz koja prolazi kroz prekidać, jer to može biti opasno.

Električar će skinuti panel i skinuti žice koje su prikačene na pokvareni prekidač. Zatim će priključiti nove prekidače na isti način kao što je to urađeno i sa prethodnim prekidačem.

Kada se sve završi, elekričar če ponovo uključiti napajanje i testirati. Prekidač bi trebalo normalno da se uključuje  isključuje i da obavlja funkciju uključivanja rada bojler i zagrevanja vode i isključivana bojlera.

Nakon uspešno zamenjenog prekidaa ne morate brinuti o daljem radu bojlera. Ukoliko ponovo primetite neki drugi problem sa bojlerom, nazovite nas. Tu smo za sva vaša pitanja.