Prestala da radi lampica na bojleru i ne greje vodu

Servis i popravka bojlera logo

Servis i popravka bojlera

069/731 023 Beograd
Ocena 4.75/345

Mnogi su se našli u situaciji da im bojler deluje besprekorno, ali da je potrebno nekoliko sati da bi se voda zagrejala. S vremenom, proces zagrevanja postaje sve sporiji, iako na bojleru nema vidljivih znakova kvara. Ako lampica na bojleru svetli i ukazuje na normalan rad, važno je shvatiti da je problem zapravo u grejaču.

Kada se kamenac nakupi na grejaču tokom vremena, on postepeno usporava svoj rad. Što više kamenca ima, to je rad grejača sve sporiji, često rezultirajući potrebom za celodnevnim čekanjem kako bi se voda zagrejala za tuširanje. 

Ovaj problem ne utiče samo na efikasnost, već i na bezbednost, budući da pregoreli grejač može predstavljati ozbiljan rizik. Iako grejač i dalje radi, njegova funkcionalnost u zagrevanju vode je ozbiljno narušena zbog prisustva kamenca. Ovo može rezultirati povećanom potrošnjom struje, što utiče i na vaš finansijski bilans. 

Važno je shvatiti da, osim finansijskih aspekata, očuvanje bezbednosti mora biti prioritet. Ako primetite da vaš bojler pokazuje sporo  zagrevanje vode, preporučljivo je angažovati stručnjaka kako bi proverio stanje grejača i osigurao ispravno funkcionisanje, čime se čuva kako efikasnost tako i bezbednost vašeg sistema za snabdevanje toplom vodom.