Šta ako bojler počne da pucketa?

Servis i popravka bojlera logo

Servis i popravka bojlera

069/731 023 Beograd
Ocena 4.75/345

Pucketanje u bojleru nije ni malo prijatno, ali je važno da znate koji su uzroci i šta možete da uradite. Najčešće pucketanje u bojleru se čuje u procesu zagrevanja vode, tačnije nakupljeni kamenac se zagreva i tada se taj zvuk čuje kao pucketanje, što bi trebalo da vam ukaže na postojanje kamenca u bojleru.

Sigurno je da ne biste trebali da dalje koristite bojler ako čujete pucketanje u njemu iz bezbedonosnih razloga. Najbolje rešenje je da pozovete naš servis bojlera i zakažate dolazak majstora na vašu adresu. Ukoliko su zvuci pucketanja intenzivni, najverovatnije je to za hitnu intervenciju, zato u tom slučaju možete pozvati i noću. Naše ekipe će izaći na teren i pregledati bojler, kako bi očistili kamenac koji se mesecima nakupljao. U sklopu ove intervencije obavezna je provera grejača i zamena ukoliko je grejač oštećen.

Takođe može biti i oštećena flanšna bojlera i sam kazan koji može pretrpeti oštećenja.

Kamenac je nešto što ne možete da izbegnete jer on ostaje nako prolaska tvrde vode kroz vaš bojler, zato je važno da redovno radite servis bojlera. Ukoliko ste zaboravni, zakažite un apre servis bar jednom godišnje. Vlasnici privrednih objekata i pravna licaa su u obavezi da redovno rade servis bojlera i čišćenje kamenca, kao i kompletnu proveru bojlera.

Redovnim servisiranjekm bićete mirniji i znaćete parvo stanje bojlera, čime u velikoj meri možete da izbegnete popravke.