Šta ako kaplje česmica na koju se kači veš mašina?

Servis i popravka bojlera logo

Servis i popravka bojlera

069/731 023 Beograd
Ocena 4.75/345

Slavina za dovod vode za veš mašinu mora funkcionisati dobro, kako bi veš mašina mogla pravilno da radi.

U skladu sa tim dešavaju se različiti problem, ona se može kvariti, a može i curiti, a oba slučaja nisu dobra.

Ukoliko voda nikako ne dolazi, trebalo bi pogledati da nije kvar u veš mašini. Ukoliko česma kaplje, potrebno je proveriti ventile i zatvoriti glavni ventil za dovod hladne vode. Ako ste sigurni da je voda zatvorena, skinuti slavinu i namotati kudelju ili teflonsku nit na novu slavinu i zatim postaviti novu slavinu na zid.

Kada zatežete vodite računa da ne bude prejako, da ne bi spoj pukao. Svakako ne bi trebalo da dozvolite da voda curi iz česme, jer to može dovesti do strujnog udara, kvara  veš mašine, poplave u kupatilu, ali i bespotrebnog trošenja vode.

Svakako, nemojte ovaj problem rešavati sami, već pozovite stručnog vodoinstalatera. Ukoliko primetite da česma kaplje, pozovite vodoinstalaterski servis za više saveta. U slučaju da vodoinstalater proceni da je situacija rizična, verovatno će uputiti nekog iz svog tima kod vas. Vodoinstalater će na licu mesta zavrnuti ventil, pogledati veš mašinu i zameniti česmu ukoliko je potrebno.

Ukoliko ne znate koji vodoinstalaterski servis da pozovete, uvek izaberite onaj koji ima licencu i može vam dati račun i garanciju za svoje usluge. Možete pokušati i sa pojedincima,koji rade na crno, ali se to ne savetuje, jer nećete znati da li je popravka dobro urađena i na kraju nemate osnova za žalbu. Potrebno je da se dobro raspitate i tražite preporuke od prijatelja i rođaka.

Još jedna dobra stvar kod ovlašćenih servisa je služba za hitne intervencije, koja radi 24 sata / 7 dana u nedelji.

U slučaju da nemate dobru preporuku, uvek možete pretražiti na Guglu, servise koji se nalaze u vašem delu grada.