Šta kada bojler neće da se upali?

Servis i popravka bojlera logo

Servis i popravka bojlera

069/731 023 Beograd
Ocena 4.75/345

Bojler koji neće da upali je noćna mora za sve ljude, posebno kada žurite a morate hitno da se istuširate. Ipak postoje brzi načini da proverite zašto bojler neće da se upali i da hitno rešite problem.


Prvo što treba da proverite je da li bojler ima struju. Proverite da li je prekidač za napajanje bojlera uključen i da nema problema sa strujom u kući ili stanu. Takođe, proverite osigurače kako biste bili sigurni da nisu izgoreli. Mnogi moderni bojleri imaju funkciju resetovanja koja se može aktivirati pritiskom na određeni dugme ili prekidač. Pokušajte da  resetujete  bojler i sačekajte nekoliko minuta pre nego što pokušate ponovo da ga upalite.


Proverite podešavanja termostata na bojleru. Možda je termostat podešen na nižu temperaturu ili je postavljen u režim uštede energije. Podesite termostat na odgovarajuću temperaturu i pokušajte ponovo da upalite bojler.
Ako nakon prethodnih koraka bojler i dalje ne funkcioniše, možda je vreme da pozovete profesionalnog vodoinstalatera ili servis za bojlere. Oni dobro poznaju sve kvarove na bojleru i mogu najbrže da ih reše.


U nekim slučajevima, problem može biti jednostavan za rešavanje, dok u drugim slučajevima može biti potrebna intervencija stručnjaka. Važno je da brzo reagujete kako bi vaš bojler ponovo radio ali i kako niste bili bezbedni u svom domu.