Šta kada iz bojlera ide voda žute boje

Servis i popravka bojlera logo

Servis i popravka bojlera

069/731 023 Beograd
Ocena 4.75/345

Ako primetite da voda iz vašeg bojlera izlazi žuta, razlozi za to mogu biti mnogobrojni a trebali biste poduzeti određene korake kako bi saznali koji su uzroci i kako biste ih rešili na odgovarajući način.

Žuta boja vode često ukazuje na prisutnost rđe u cevima ili unutar bojlera. Rđa se može napraviti iz starih vodovodnih cevi ili unutar bojlera, jer su se pre nekoliko decenija ugrađivale metalne cevi koje su vremenom rđale. Ta rđa se oslobađa i dolati u kontakt sa vodom koja postaje žuta i nehigijenska i za piiće i za kupanje.

Zato ako imate ovaj problem potrebno je da zamenite cevi ili da redovno pregledate bojler i proveravate boju vode.

 Nakupljanje kamenca unutar bojlera može uzrokovati žutu boju vode. To se obično događa u zemljama ili gradovima koji imaju tvrdu vodu punu kamenca

 Redovno održavanje bojlera i čišćenje kamenca pomoći će vam u ovome ai i u održavanju grejača. Takođe možete razmotriti instalaciju uređaja za omekšavanje vode kako biste smanjili tvrdoću vode.

 Ponekad, prisutnost bakterija i mikroorganizama u bojleru može promeniti boju vode. U ovo slučaju rešenje je dezinfekcija bojlera koju bi trebalo da radi profesionalni vodoinstalater.

Važno je napomenuti da je sigurnost vode prioritet. Ako primijetite promjenu boje vode i niste sigurni u uzrok, uvek je najbolje konsultovati se sa našim vodovodnim stručnjacima,  kako biste dobili stručno mišljenje i preporuke za rešenje problema. Takođe, nemojte koristiti vodu koja je zagađena ili sumnjivog izgleda dok ne rešite problem.