Kada se upali bojler nešto pukne u njemu

Servis i popravka bojlera logo

Servis i popravka bojlera

069/731 023 Beograd
Ocena 4.75/345

Bilo kakvi zvuci pucanja u bojleru mogu ukazivati na veoma opasne pojave, poput kvara na grejaču, termostatu ili sigurnosnim ventilima. Pucketanje u bojleru znak je da u njemu postoji velika količina kmenca koja se nataložila i koja nije očišćenja. Kamenac se mora redovno čistiti jer može utcati na kvar grejača i drugih komponenti i usporiti zagrevanja vode.

Ipak ako je zvuk pucanja suviše jak, to može biti znak pucanja grejača. Grejač je najvažniji element bojlera i odgovoran je za zagrevanje vode, a ako je on pokvaren voda se ne može ugrejati, što znači da je neophodna zamena grejača u najkraćem roku. Uvek pozovite električara i ne nagađajte sami u čemu je problem. Električar će utvrditi razlog pucanja u bojleru i otkloniti uzrok na vreme, kako biste ostali bezbedni u svom domaćinstvu i kako bi mogli da nastavite sa korišćenjem bojlera. Nikada ne koristite bojler koji puca, dok električar ne proveri koji je uzrok. Uzrok može biti i u sigurnosnom ventilu.

Sigurnosni ventil na bojleru je dizajniran da otpušta višak pritiska unutar bojlera. Ako sigurnosni ventil nije ispravan, može doći do curenja vode. Pregledajte sigurnosni ventil i proverite da li je oštećen ili zaglavljen. Ako primetite bilo kakve probleme, trebali biste pozvati električara za bojlere kako biste pregledali ventil i izvršili popravku ili zamenu ako je potrebno.

Važno je da se ovi problemi tretiraju što pre kako bi se sprečilo dalje oštećenje bojlera ili potencijalne nezgode.