Šta ako kaplje bojler na par mesta?

Servis i popravka bojlera logo

Servis i popravka bojlera

069/731 023 Beograd
Ocena 4.75/345

Često se dešava da bojler kaplje ali je potrebno malo više vremena da se utvrdi zbog čega. Bojler može da kapplje na više mesta i iz više razloga, pa ako niste sigurni radije pozovite vodoinstalatera.

Bojler može da kaplje na grejaču, zbog prevelike količine nakupljenog kamenca. Kamenca se tokom vremena nakuplja, i to ne možete da sprečite, jedino rešenje je redovan servis bojlera i čišćenje kamenca na grejaču ali i na ostalim delovima.

Ako pritisak nije dobro podešen, ako dođe do promene pritiska u vodovodnoj mreži, bojler može propuštati vodu, kako bi se oslobodio pritiska i iz bezbedonosnih razloga.

Neispravan termostat takođe može biti uzrok curenja bojlera, ali i napuknuće kazana.

Ukoliko kazan napukne, verovatno će voda početi da curi, a popravke kazana se uglavnom ne rade, već je potrebno da kupite novi.

Sigurnosni ventil je takođe opasan, a kapljanje na njemu ukazuje da on nije dobro podešen i zategnut, i baš iz tog razloga je potrebno da se zategne ili promeni.

Ipak, ne morate vi razmišljati o tome zašto kazan curi, već pozovite naš ovlašćeni servis i zakažite dolazak na adresu. Mi ćemo pravilnom detekcijom ustanoviti zbog čega je došlo do curenja i popraviti bojler.

Neka curenja mogu biti opasna naročito ako bojler kaplje jer pokušava da smanji pritisak vode, da ne bi dišlo do eksplozije. Za svaki slučja vi pozovite našu službu za hitne intervencije, u kojoj rade naši najbolji vodoinstalateri. Dobićete pravi savet ali i uslugu, a naravno nakon usluge i račun i garanciju.