Emajlirani bojleri

Servis i popravka bojlera logo

Servis i popravka bojlera

069/731 023 Beograd
Ocena 4.75/345

Emajlirani bojleri su se nekada proizvodili veoma puno, a i sad su popularni, zbog vrlo pristojne cene. Reč je o tome da je kazan premazan emajlom, koji bi trebalo da štiti od rđe i od toga da bojler procuri. Garancija koja se daje je samo na kazan, ne i na druge delove bojlera, kao što su termostat, grejač, sigurnosni ventil, fleksibilna creva i slično. 

Garantni list je oko jedne godine na bojler koji ima emajlirani kazan, ali u praksi, oni rade i do tri – četiri godine, bez ikakvih problema. Dobro je s vremena na vreme, pozvati majstore da vam očiste grejač od kamenca. 

Naime, grejač je do koji služi da zagreje vodu uz pomoć električne energije, tako što se zagreva kazan u kome je voda. Onda kada postoje  naslage kamenca, tada dolazi do toga da se greje taj kamen, u stvari, i toplota dosta sporije stiže tamo gde treba. Zato je najbolje da se grejač čisti, ili ako su toliko velike naslage kamenca, da se on zameni.

Postoje mnoge marke emajliranih bojlera, kao što su Dom Pančevo. Tesy, Končar, Magnohrom... Zapremina su od 50 ili 80 litara, najčešće.