Montaža bojlera

Servis i popravka bojlera logo

Servis i popravka bojlera

063/262 242 Beograd
Ocena 4.75/345
Radimo 24h dnevno - odobreno od strane ministarstva za rad na terenu i za vreme COVID-19

Da li biste mogli da zamislite život bez tople vode? Naravno da ne. Topla voda je neophodna u svakom trenutku, bilo u kupatilu, bilo u kuhinji, tako da je potrebno da bojleri uvek budu ispravni i u funkciji. Kada krećemo ujutru na posao, u školu ili na fakultet, svi se moramo istuširati, kao i kada se vratimo iz grada nakon obaveza. Isto tako, pred večernji izlazak ili bilo koji drugi odlazak na neko mesto sa prijateljima, moramo se osvežiti, kako bismo se uvek osećali fino i prijatno. Upravo iz nabrojanih razloga, ljude uhvati panika kada tople vode nema. Šta sad?

Ovo je vrlo stresna situacija, jer niko sebi neće dozvoliti da ode na posao a da se pre toga nije osvežio, posebno u toplim letnjim mesecima. Takođe, ovo je vrlo nezgodno i za porodice koje imaju malu decu, koja često moraju da se kupaju i slično.

Isto tako, postoje porodična domaćinstva koja neguju stare i onemoćale ljude, pa je i tu topla voda potrebna da bude pri ruci u bilo kom momentu. 

Imajući u vidu sve ovo, želimo da znamo na koga možemo da se oslonimo ako se desi neka nepredviđena situacija.

To su naši majstori, koji su se specijalizovali za hitne situacije. Iz svega ispred navedenog, možemo zaključiti da je čak i ugradnja ili montaža bojlera, na određen način, hitna intervencija, tako da je potrebno da neko to obavi u što kraćem roku.

Montaža bojlera u kupatilu

 

Sigurno vam se dešavalo da kada imate nešto hitno, i jako važno, zovete majstore, ali da redom dobijate odgovore da su oni zauzeti, na nekim drugim intervencijama, tako da trenutno ne mogu da vam pomognu. Oni žele da dođu, ali će to biti kada dođete na red, dakle, to može da znači i za nekoliko dana, recimo, tri do četiri. Život bez vode tri do četiri dana je nezamisliv, i pri tome mislimo na toplu vodu. Nama treba neko ko odmah rešava problem.

 

Ako je kazan procureo, većina majstora će vam savetovati da kupite nov bojler, zbog toga što je kazan upravo i najznačajniji deo celog bojlera. I kada kažemo bojler, mi zapravo najviše mislimo na kazan. 

Ugradnja bojlera

 

Možete birati kazane koji su različiti, odnosno izrađeni od drugačijih materijala. U skladu s tim je i njihova garancija. Primera radi, imate kazane koji su izrađeni od emajla i oni su sa jako povoljnom cenom, koju svako može da priušti. Mana ovih kazana je što imaju garantni list na samo jednu godinu, a u praksi oni traju od tri do četiri godine. Nakon toga, po cenovnom rangu dolaze bojleri koji su sa pocinkovanim kazanom. Ovo je bolje rešenje, jer garancija važi oko četiri godina, a u svakodnevnom životu takav bojler će raditi bez problema oko sedam do osam godina. Postoje i kazani koji imaju čelični lim, odnosno, premazani su čelikom, tako da mogu da izdrže pet godina sa garancijom, a nakon toga, ovaj garantni list može da se produži na još pet godina, pošto odradite neke intervencije koje vam savetuje proizvođač. 

 

Najbolja varijanta jeste da kupite bojler koji ima kazan od prohroma, ili inoxa, tj. nerđajućeg čelika. Oni imaju garanciju na deset ili petnaest godina, što sve zavisi od proizvođača, a traju jako dugo, više od toga vremena, dakle, preko dvadeset godina, tako da ćete zaboraviti kada ste kupili i montirali bojler. Jedina mana kod ovih bojlera je nešto viša cena u odnosu na prethodno opisane, kao i to što kod njih grejač nešto češće strada od kamenca. Tako da ćete morati periodično da zovete majstore da vam provere grejač na bojleru, a nakon toga i da ga zamene, kako biste uvek imali zagrejanu vodu na maksimumu, za najkraće moguće vreme. 

Kada je grejač nakupio dosta kamenca na sebe, on prvo zagreva taj kamen, i on pokupi dosta toplote, tj. električne energije. Zamislite koliko je to bačenih para, kroz redovne račune za struju? I tako iz meseca u mesec, pa je naša topla preporuka da odmah zovete majstore, koji će ili očistiti grejač ili će da ga zamene novim, zamenskim ili originalnim.