Montaža bojlera

Servis i popravka bojlera logo

Servis i popravka bojlera

069/731 023 Beograd
Ocena 4.75/345

Instalacija bojlera deluje kao jednostavna procedura, sve što je potrebno jeste da skinete stari bojler i postavite novi, ali potrebno je da znate još mnogo svari koje morate pre same instalacije uklopiti, kako bi se svi elementi pravilno povezali i uklopili i kako ne biste pogrešnom montažom napravili štetu.

Koliko vremena je potrebno da se postavi bojler?

Ko može da ga instalira?

Postupak ugradnje bojlera

Kada je u pitanju montaža novog bojlera postoje različiti procesi u zavisnosti od toga koliko je složen ili komplikovan proces zamene bojlera.

Koliko će proces biti komplikovan zavisi i da li skidate stari bojler i postavljate isti novi model bojlera ili sasvim drugi tip bojlera.

Takođe, ova procedura biće komplikovanija, ako želite da promenite mesto gde će bojler biti instaliran.

Koji god tip instalacije da ste odabrali, postoje 3 osnovna koraka kod montaže novog bojlera.

1. Demontaža starog bojlera

Pre nego što majstor za demontažu bojlera počne sa radom, moraće prvo da ukloni stari bojler. Ovaj korak možete učiniti lakšim i bržim tako što ćete osloboditi prostor oko Vašeg bojlera i obezbediti im lak pristup.

Ukoliko je potrebno premeštanje bojlera naš majstor za ugradnju će možda morati da ukloni stare cevi i radijatore, pre nego što ugradi novi bojler.

2. Montaža novog bojlera

Kada se stari bojler i svi stari cevovodi uklone, naš majstor će započeti instalaciju Vašeg novog bojlera i njegovih cevovoda.

U zavisnosti od toga koliko je posla potrebno i koliko je posao složen, ova faza može biti izuzetno brza, posebno ako ugrađujete isti model bojlera.

Montaža Delimano bojlera
Montaža protočnog bojlera
Montaža bojlera u kupatilu
Montaža kuhinjskog bojlera
 

3. Testiranje novog bojlera i pitanja koje možete postaviti majstoru za ugradnju

Nakon što ste ugradili Vaš novi bojler i proverili da li je pravilno instaliran, naš majstor će testirati rad bojlera zajedno sa Vama, kako biste proverili da li je sve ispravno povezano i da li bojler dobro zagreva vodu.

Ovo je faza kada možete, a i poželjno je da Vašem majstoru postavite sva pitanja o bojleru koja Vas interesuju i da se detaljno upoznate sa njegovim funkcijama.

Pravilno korišćenje bojlera je izuzetno važno, a ukoliko ga ne koristite pavilno možete ga oštetiti i pokvariti.

Nakon montaže bojlera

Nakon montaže bojlera, majstor će proveriti da li je sve povezano, kako bi trebalo i da li bojler radi ispravno.

Neophodno je sačekati neko vreme, kako bi se uverili da bojler zagreva vodu, a nakon montaže, majstora možete pitati da Vam još jednom objasni sve funkcije na bojleru, kako bi mogli ispravno da ga koristite.

Šta je potrebno za ugradnju bojlera?

Postavljanje bojlera nije nešto što bi trebalo da uradite sami.

To može bezbedno i legalno da uradi samo potpuno kvalifikovan majstor, tako da je prva stvar koja će Vam trebati jeste da pronađete adekvatnog majstora sa licencom za postavljanje i popravku bojlera, podrazumevajući da ima registrovanu firmu za izvođenje majstorskih radova.

Propisi za ugradnju bojlera

Prilikom ugradnje bojlera potrebno je poštovati mnoge građevinske propise. To znači da ne možete na svakom mestu u stanu montirati bojler. On se najčešće montira u kuhinji ili u kupatilu, jer se na tim mestima može adekvatno povezati sa cevima.

Koliko vremena je potrebno da se montira bojler?

U zavisnosti od toga koliko je složena instalacija novog bojlera, možete očekivati da će instalacija bojlera potrajati. Montaža bojlera najčešće traje nekoliko sati, od 2-4 sata.

Za najosnovnije poslove ugradnje bojlera sličnog tipa, možete očekivati da će instalacija trajati između 1-2 sata, ukoliko se radi o sličnom ili istom modelu.

Stručnjaci za montažu bojlera su veoma zauzeti, ponekad čak i mesecima unapred, pa je potrebno neko vreme da ih pronađete i zakažete termin. 

Mi kao specijalizovani servis za ugradnju bojlera, trudimo se da odgovorimo na sve zahteve naših klijenata i pružimo maksimalni kvalitet usluga, kao i da na sve zahteve odgovorimo u roku od 24 sata, jer znamo da je bojler nešto bez čega jedno domaćinstvo ne može da funkcioniše. 

Da li da sam instaliram bojler u svojoj kući?

Ukoliko niste stručni, ne savetujemo da sami radite povezivanje i montažu bojlera, a takodje ukoliko se odlučite da angažujete majstore za montiranje i ugradnju bojlera stojimo Vam na raspolaganju 24h dnevno. Možete nas kontaktirati na sledeći broj telefona: 069/731 023, dostupni smo svakog dana.