Kada se uključi bojler nestane faza u celoj kući

Servis i popravka bojlera logo

Servis i popravka bojlera

069/731 023 Beograd
Ocena 4.75/345

Bojler može značajno uticati na struju i na pregorevanje osigurača. Ukoliko vam se događa da nema struje u jednom delu stana, kada upalite bojler, potrebno je da utvrdite tačan uzrok.

Ponekad je problem u grejaču u bojleru, a ponekad u samoj instrument tabli i osiguračima. Svakako ne smete ostaviti ovu situaciju nerešenom, jer nećete moći da koristite bojler bezbedno.

Kako biste otkrili pravi uzrok, ovog problema, potrebno je da pozovete i električara, a ako on ustanovi da je problem u struji ili prekidačima, onda vam vodoinstalater nije potreban.Ukoliko se ispostavi da je problem u bojleru, onda će vam biti potreban vodoinstalater, jer je najverovatnije problem u samom grejaču.

Ponekad bojler previše opterećuje struju, pa ona nestane u jednom delu stana. To znači da provod struje mora biti adekvatno raspoređen.

Moguće je da će vam biti potreban provodnik veće jačine, ali je najbolje da ne donosite zaljučak sami. I sami znate da je bojler aparat koji radi i na struju i na vodu, te da  je spoj često fatalan, tako da je vrlo opasno koristiti bojler, ukoliko primetite bilo koji problem sa strujom.

Ovo je jedna od hitnih situacija, zato je najpametnije prvo pozvati električara, koji će doći na vašu adresu i proveriti sve kablove, štekere i osigurače, kako bi ustanovio da li je neka žica pregorela ili je osigurač pregoreo. Ako se ustanovi da je osigurač pregoreo, električar će uraditi popravku i zameniti sve oštećene delove.

Ukoliko kvar pravi sam bojler, potrebno je da pozovete vodoinstalatera koji će proceniti zašto bojler pravi problem i koji deo je potrebno zameniti u bojleru. Neispravan bojler može vam napraviti veliki problem i zato je najpametnije odmah promeniti grejač, ukoliko je on neispravan, kako više ne biste imali problema sa strujom.

Ova intervencija spade u hitne i možete pozvati majstore bil kada 24 sata dnevno/7 dana u nedelji.