Majstor za bojlere

Servis i popravka bojlera logo

Servis i popravka bojlera

063/262 242 Beograd
Radimo 24h dnevno - odobreno od strane ministarstva za rad na terenu i za vreme COVID-19

Majstor za popravku bojlera:


Bojleri mogu biti jedan od najopasnijih uređaja u vašem domu, ukoliko ih ne servisirate i ne popravljate redovno. Logično je da nećete sami popravljati bojler, već da ćete pozvati majstora za popravku bojlera. Vrlo je važno da sve sumnjive signale koje vam šalje bojler, uočite na vreme i o tom obavestite svog vodoinstalatera. Logično je da pokvareni bojler ne bi smeli da koristite, pre svega jer je opasno i veoma rizično. Ukoliko primetite šuštanje, pucketanje ili neke druge zvukove koji dopiru iz bojlera ili satima čekate da se voda zagreje, to su jasni pokazatelji da morate da pozovete vodoinstalatera. Najčešća intervencija koja se radi na bojleru je zamena grejača i čišćenje kamenca. A razlog za to je nakupljanje kamenca koje se ne može izbeći, ma koliko kvalitetan bojler imali. Ukoliko se kamenac ne čisti redovno, on će se  taložiti na grejaču i vremenom će grejač raditi sve lošije i lošije dok ne bude bila neophodna njegova zamena. Ukoliko predugo čekate na zagrevanje vode, to je jasan znak da grejač ne vrši svoju funkciju kao nekada i potreban je hitan pregled bojlera, kao i servis.

Majstor za servisiranje bojlera:


Servisiranje bojlera je nešto što ne želite da preskočite. Bojleri se kvare i to je neminovno, ali je najvažnije da kvar uočite na vreme i da budete u toku sa stanjem vašeg bojlera. Kada bojler ne servisirate redovno, to je jako velika opasnost, pre svega može doći do strujnog udara, što može imati fatalne posledice. Zato je važno da čim primetite nešto sumnjivo pozovete svog majstora. Čak iako bojler deluje kao da je u savršenom stanju, servis bojlera je obavezan i on se mora raditi minimum jednom godišnje. Razlozi za to mogu biti rizici od pregrevanja grejača, pritiska u bojleru, potencijalne eksplozije bojlera. Da biste bili mirni i sigurni, važno je da na vašu adresu dođe majstor za servisiranje bojlera, koji će uraditi dijagnostiku, servis i popravku, a u to spada i zamena oštećenih delova, poput zamene grejača ili termostata. Ne morate brinuti o nabavci rezervnih delova, to možete prepustiti vašem majstoru, koji će nabavku rezervnih delova uraditi za mnogo kraće vreme. Važno je i da možete da računate na garanciju za izvršene usluge i delove, jer je to znak da je serviser iz ovlašćenog servisa i da možete biti sigurni da će popravka i servis bojlera biti urađeni po protokolu.

Majstor za Ariston bojlere:


Ariston bojleri su najčešći brend bojlera koji majstori popravljaju. Važno je da znate da majstori popravljaju sve vrste bojlera i marke bojlera, tako da ne morate da brinete o nabavci rezervnih delova. Bez obzira na marku, majstor će popraviti vaš bojler bilo koje vrste i ono što će vam savetovati je redovan servis i čišćenje kamenca u bojleru. Svi bojleri zahtevaju redovan servis koji je potrebno raditi bar jednom godišnje, a nekada i češće, u zavisnosti od toga koliko se kvarovi često pojavljuju. Ono što je najbollje kod čestih servisa je što ćete uvek znati u kakvom je stanju vaš Ariston bojler, pa i kada se desi neki sitan kvar, znaćete da li je to znak da pozovete majstora ili ne. 

Majstor za Capo Casa bojlere:


Ono što je posebno važno kod bilo koje vrste bojlera je kazan, odnosno materijal od kog je kazan napravljen, jer to utiče na sam kvalitet bojlera. Najvažnije je da imate kazan od inoxa ili nerđajućeg čelika. Takođe je važno da se materijal kazana i grejača poklapaju jer to garantuje duži radni vek i veću moć zagrevanaj vode. Capo Casa bojleri obično dolaze u dve veličine, od pedeset i osamdeset litara, pa u zavisnosti od vaših potreba, možete se opredeliti za manji, ukoliko živite sami ili za veći ukoliko imate porodicu. Bez obzira na kazan i stanje grejača, svaki majstor će uraditi servis i popravku Capo Casa bojlera, pa i bilo kog drugog bojlera. Ono što je obavezno prilikom svakog servisa je čišćenje kamenca, koje ne možete preskočiti.

Majstor za Elit Inox bojlere:


Bez obzira da li je u pitanju kupatilski ili kuhinjski Elit Inox bojler, možete pozvati majstora za Elit Inox i druge vrste bojlera i pitati ga za savet. Ukoliko čujete šištanje u bojleru, pucketanje ili voda curi iz bojlera, to je siguran znak da majstor mora da izađe na teren i izvrši popravku. Za vas važi da ne koristite bojler u ovim situacijama i da ga obavezno isključite pre ngo što dođe majstor. Majstor će bojler detaljno pregledati i utvrditi u čemu je tačno problem. Curenje vode iz bojlera obično ukazuje da je kazan oštećen i bušan, dok je pucketanje bojlera, znak da je na grejaču velika količina kamenca koja se mora očistiti.

Majstor za Končar bojlere:


Majstor za Končar ali i sve druge modele bojlera rešiće svaki kvar koji imate sa bojlerima. Ono što je do vas je da blagovremeno reagujete i pozovete ih čim primetite neke sumnjive znake kvarova. Iako ponekad  kvarovi nastaju baš onda kada nismo pri parama, ipak je važno da budete odgovorni i kvar prijavite na vreme, kako biste vi i vaša porodica ostali bezbedni. Redovan servis bojlera je najbolja i najisplativija opcija. Iako deluje kao nepotrebni trošak, redovnim servisiranjem ćete imati jasan uvid u stanje vašeg bojlera i nećete doživljavati neprijatna iznenađenja, kao što je prestanak rad  bojlera, loše zagrevanje vode ili još teže posledica poput eksplozije bojlera u najgorem slučaju. Ipak, nedostatak tople vode je dovoljno strašna za sve nas i zato mislite na vreme.

Majstor za Rankom bojlere:


Kvalitetan majstor za Rankom ali i bilo koji drugi model bojlera je pola posla. Kada birate majstora kome ćete poveriti jedan tako osetljiv uređaj u vašem domaćinstvu kao što je bojler, obratite pažnju na sledeće stvari. Važno je da je majstor uvek tačan, da dolazi u dogovoreno vreme, da je zaposlen u ovlašćenom servisu, jer vam je to garancija da ima znanje i adekvatan alat da reši bilo koji kvar na bojleru i da dobro dijagnostikuje problem. Od ovlašćenih servisa dobićete račun i garanciju na delove. Možete biti sigurni da će usluga biti dobra a delovi kvalitetni. Ovlašćeni servisi rade sve vrste popravki i imaju dežurnu službu koja radi non stop, 24 sata dnevno. Važno je da je masjtor efikasan i da može da vam da pravi savet šta da radite u trenutku, kada bojler počne da curi ili čujete pucketanje.

Majstor za Termil bojlere:


Dobar majstor nije samo onaj koji zna da uradi sve popravke na bojleru, već i neko ko će vam dati puno dobrih saveta. Ukoliko se ispostavi da za vaš bojler više nema nade, dobar majstor će vam dati pravi savet koji model da odaberete i zbog čega je važno da bojler bude od dobrog materijala, kako bi bio pre svega bezbedan a i kako bi vam što duže trajao.

Jedna od prvih stvari koje morate da znate o bojlerima je redovno čišćenje kamenca i provera grejača. Takođe, mnogo važna stvar je i jasna slika o temperaturi vode u bojleru. Ukolio kazaljka na bojleru pokazuje pogrešno stanje temperature, možete imati pogrešnu predstavu i povećati temperature, što može dovesti do pregrevanja određenih komponenti bojlera. Takođe, nećete imati jasnu predstavu o tome koliko je vremena potrebno da se voda zagreje.

Majstor za Vaillant bojlere:


Svi smo skloni da podrazumevamo prednosti nove tehnologije, sve dok ne ostanemo bez nje. Topla voda, struja i hrana su nešto što se podrazumeva,a kada ostanemo bez toga, onda shvatimo koliko nam je to važno. Danas, ni jedno domaćinstvo ne može da funkcioniše bez tople vode, a bojler nam omogućava da veoma efikasno dođemo do nje. Nekada se voda zagrevala na šporetu i majstori nas nisu toliko često posećivali, a danas bez majstora ne možemo. Popravka bojlera je jedan od prioriteta, jer svi moramo da se kupamo,a nedostatak tople vode naročito u zimskim mesecima je neizdrživ. Zato većina nas poziva majstora tek kada nastane kvar, što je velika greška. Tada majstor koristi sav neophodan alat i znanje da bi ponovo uspostavio rad bojlera. 

Majstor za Austria email bojlere:


Austria email bojleri su jedan od prvih brendova kada su bojleri u pitanju. Veliki broj majstora ume da popravi sve marke bojlera. Bez obzira gde živite, u svakom delu grada postoje na desetine servisa bele tehnike koji šalju majstore na teren, tako da su oni dobro organizovani. Majstor će stići kod vas, preledati bojler, dijagnostikovati kvar i uraditi zamenu oštećenih delova ili popravku. Najčešće je problem u grejaču, termostatu ili žicama koje su loše izolovane. Na prvom mestu nemojte ignorisati ako bojler curi, ako šušti ili se čuje neki neprijatan zvuk, i ako vam se čini da već predugo radi a tople vode i dalje nema. Ponekad je dovoljno popraviti bojler u dva poteza, kada se čini da je kvar malo komplikovaniji, a nekad je stanje bojlera toliko loše da je rizično koristiti bojler.

Majstor za Clage bojlere:


Iako se često zanemaruju, flanšne su deo bojlera koji se veoma često popravlja. Nije uvek problem u grejaču i nakupljenom kamencu, već problem mogu izazvati i flanšne. Promene na flanšnama ili loše urađene flanšne koje moraju biti napravljene po tačnoj specijfikaciji, ponekad se moraju zameniti jer predstavljaju opasnost po korišćenje bojlera. Ukoliko ni ne znate kako ovaj deo izgleda, možete ga opisati majstoru putem telefona i on će već na osnovu vašeg opisa znati u čemu je problem. Kako bi sve funkcionisalo kako treba, majstor dolazi kod vas u bilo koje doba dana ili noći za samo pola sata. Ukoliko u kući nemate adekvatan alat, ne morate brinuti, jer majstori imaju sve što im je potrebno da urade bilo koju vrstu popravke na bojleru, u cilju vašeg bezbednog korišćenja bojlera.

Majstor za Favorit bojlere:


Iako na prvi pogled deluje beznadežno, veliki broj bojlera se može popraviti, ako o njima razmišljate na vreme. Zato vam je potreban majstor sa iskustvom, koji ume i zna da popravi najzamršenije ali i najjednostanije kvarove na bojleru. Ukoliko nije prošlo suviše vremena, većina popravki se može uraditi za veoa kratko vreme. Jedan od najčešćih kvarova u vezi je sa zamenom grejača, ali i samim čišćenjem kamenca na grejaču. Oni koji već godinama imaju Favorit bojlere ali i druge vrste bojlera dobro znaju, ili sun a teži način saznali da je redovno čišćenje kamenca presudno kako bi bojler efikasno radio. Osim grejača majstori rade i zamenu flanšne, zamenu termostata, zamenu sigurnosnog ventila. Za sve vrste popravki, najvažnije je da se one urade dobro i na vreme, a ako je situacija hitna, majstor mora doći na vreme, zbog potencijalne opasnosti od strujnog udara ili požara.

Majstor za Magnohrom bojlere:


Hitne intervencije za Magnohrom i druge marke bojlera su nešto što svaki servis bojlera mora da ima. U službi za hitne intervencije rade majstori sa najviše iskustva koji rešavaju najteže kvarove, kao što su curenje vode iz bojlera, montaža bojlera, zamena grejača i termostata. Ukoliko primetite varnice ili dim iz bojlera obavezno nazovite hitnu službu u okviru servisa bojlera i tražite hitni dolazak majstora na adresu. Majstori zaduženi za hitne intervencije su oni sa najviše iskustva i oni koji imaju dovoljno znanja da reše problem u najkraćem roku, kako ne bi došlo do još većih posledica. Hitna služba radi sve vrste bojlera, kuhinjske, protočne, akumulacione bojlere, bojlere sa suvim grejačem. Ukoliko smatrate da da ste u opasnosti i niste sigurni da li možete da napustite stan i ostavite bojler u trenutnom stanju, isključite ga i odmah pozovite majstore.

Majstor za Siemens bojlere:


Problem nedovoljno zagrejane vode nije najčešći problem kada su bojleri u pitanju. Isto tako veliki problem kod bojlera može biti i pregrevanje bojlera. Pregrevanje bojlera se prepoznaje po ključanju vode koje se manfestuje kao šištanje i pucketanje bojlera. Neispravnost grejača takođe može dovesti do ove pojave. Grejač radi preteranom jačinom i zato dolazi i do ključanja vode i do pregrevanja grejača, što može izazvati i požar.Svakako da pregrevanje vode nije nešto što je poželjno. Bilo kakvo neprilagođeno podešavanje temperature zahteva da majstor uradi servis i pregled bojlera i da zameni sve oštećene komponente. Iako poznati brendovi, kao što su Siemens i druge marke bojlera, ulivaju više sigurnosti, ipak je i njima potreban redovan servis i popravka, kao i zamena oštećenih delova.

Majstor za Termorad bojlere:


Kada su u pitanju Termorad bojleri, zamena sigurnosnog ventila je jedna od najtraženijih usluga. Sigurnosni ventil je jedan od najznačajnijih delova bojlera kada je sigurnost u pitanju. Kada se na ventilu nataloži kamenac, to može oštetiti gumicu, koja osigurava zavijanje ventila i tada se mora uraditi zamena. Zamena sigurnosnog ventila radi se na svim markama bojlera, bez obzira da li su kuhinjski ili kupatilski bojler. Dovoljno je da pronađđete najbliži servis i čim primetite oštećenje na ventilu da zakažete zamenu. Sigurnosni ventil je veoma važan deo bojlera, jer sigurno ne želite da voda kaplje iz njega, ali ni da pritisak u bojleru ne poraste do stepena kada bi bojler mogao da pukne. Zato tražite preporuku od prijatelja za dobrog majtora za popravku bojlera i zakažite zamenu sigurnosnog ventila.

Majstor za Wijas bojlere:


Veoma čest slučaj kvarova na bojleru u vezi je sa termostatom. Termostat pokazuje i reguliše temperaturu vode i nivo vruće vode koju imate na raspolaganju za korišćenje. Kada je termostat pokvaren, nećete imati jasnu sliku na koliko stepeni je zagrejana voda, što može dovesti do pregrevanja i kljućanja vode, a može dovesti i do toga da stalno imate hladnu vodu, dok termostat pokazuje da je sa bojlerom sve u redu. Zato je važno da odmah zakažete popravku bojlera, bez obzira da li je on Wijas bojler ili neki drugi brend. Većina majstora za servisiranje bojlera radi tu vrstu intervencije. Zamena i popravka termostata je druga po učestalosti posle zamene grejača, koji se i najćešće kvari. Zamena termostata se može uraditi u bilo koje doba dana ili noći, vikendom ili praznicima, mada po svojoj hitnosti ne spade u intervencije koje se moraju uraditi odmah.

Majstor za Bosch bojlere:


Grejač na bojleru je jedan od najvećih problema koji imaju vlasnici svih bojlera. Glavni razlog je kamenac koji se nakuplja na grejaču i otežava njegov rad, tako što tada grejač zagreva vodu a ne kamenac, kao što bi trebalo. Ukoliko ne želite da stalno čistite kamenac ili vam je zamene grejača preko glave, tada je možda bolje rešenje bojler sa suvim grejačem. Iako je on skuplja investicija, u takvom bojleru grejač nije u kontaktu sa vodom pa ne dolazi do nakupljanja kamenca, što je lakša opcija i mnogo jednostavnija za korišćenje.Ako se uzme u obzir da će investicija u početku biti veća i kada sračunamo sva čišćenja kamenca tokom godine, može se reći da je zapravo isplativija i jednostavnija investicija, jer kamenac morate da čistite i taj korak ne možete da zaobiđete.

Majstor za Dom Pančevo bojlere:


Ukoliko vam je potreban servis protočnih bojlera, morate znati da su oni malo zahtevniji od običnih akumulacionih. Protočni bojleri zahtevaju posebnu vrstu instalacije, pa su samim tim teži za popravku. Protočni bojleri su konstruisani tako da daju toplu vodu odmah u trenutku kada pustite vodu. Protočni bojleri ne sakupljaju toplu vodu u rezervoaru kao akumulacioni i zato ako nisu u mogućnosti da odmah proizvedu onoliko tople vode koliko vam je potrebno, nephodno je odmah uraditi servis. Serviseri za popravku bojlera rade popravku svih brendova i tipova bojlera, servis akumulacionih bojlera, servis protočnih bojlera kao i servis bojlera sa suvim grejačem. Zato čim pozovete majstora i objasnite mu o kakvom se bojleru radi, on će vam dati početni savet šta da radite pre nego što oni dođu kod vas.

Majstor za Fentes bojlere:


Ukoliko ste u fazi odabira novog bojlera, bez obzira da li se selite u novi stan ili vam se stari bojler pokvario, sigurno će vam biti potreban savet koji bojler da izaberete. Marka bojlera možda igra značajnu ulogu, ali pre svega je važno da razmislite o tome kakav bojler vam je potreban. Ako živite sami uzmite bojler manjeg kapaciteta, jer nema potrebe da trošite toliko novca na popravku i račune za proizvodnju tople vode, ako imate veliku porodicu i topla voda vam je stalno potrebna, izaberite bojler od 80 litara. Ako se pitate ko bi mogao da vam pravilno montira bojler tako da možete bezbedno da ga koristite, pozovite majstora za sve marke bojlera, bilo to Fentes ili neka druga marka bojlera, majstor će vam uraditi montažu novog i demontažu staro bojlera.

Majstor za Metalac bojlere:


Majstor za Metalac bojlere zadužen je i za popravku elektronike u bojleru. Elektronika je sastavni deo svakog bojlera i veoma se često kvari, a važno je da sve savršeno funkcioniše, kako bi bojler radio kako treba. Nije potrebno da znate nazive svih delova, niti kako se popravke zovu, već samo da realno sagledate situaciju i da pokušate da opišete kvar majstoru putem telefona, kako bi on znao koliko je situacija hitna. Majstori su dežurni tokom celog dana i u veoma kratkom roku će doći na vašu adresu, kako bi rešili sve vrste kvarova.

Majstor za Stiebel Eltron bojlere:


Majstori ne rade samo sa fizičkim licima već su mnogi od njih zaduženi za redovan servis bojlera u sklopu firmi i za potrebe pravnih lica. Često majstori imaju znatno povoljnije ponude za pravna lica za popravku svih vrsta bojlera. Firme koje najčešće traže ove vrste usluga su različčiti ugostiteljski objekti kojima je potrebna topla voda, kao i spa centri, teretane i drugo Kada majstori servisiraju više bojlera cena će biti daleko povoljnija.

Majstor za Tesy bojlere:


Majstor za Tesy bojlere je zadužen i za menjanje kazana na bojleru. Kazan je deo bojlera koji je veoma značajan ali ne menja se toliko često. Glavni problem kod kazana je što on ne može da se popravi, već je potrebno zameniti ceo kazan. Kada birate novi kazan, važno je da uzmete prohromski jer je on kajkvalitetniji i ima najduži vek trajanja.Većina majstora vrši demontažu starog i montažu novog kazana, zato se uvek posavetujte sa majstorom šta je najbolje da uradite.

Bojleri su veoma osetjliv i potencijalno opasan uređaj, zato Vam je potreban iskusan i profesionalan majstor za bojlere, koji će biti u mogućnosti da brzo reši problem. Baš zato što je bojler povezan sa strujom i sa vodom, on je jedan od najrizičnijih uređaja u domu, koji je potrebno redovno održavati.

  • Majstor serviser za bojlere:

Ukoliko primetite da ventil curi ili iz bojlera kaplje voda, ili se voda predugo zagreva pozovite majstora za bojler. Svaki majstor zna da je glavni uzrok problema najčešće pokvareni grejač ili termostat koji bi trebalo očistiti ili zameniti.

  • Majstor koji popravlja bojler:

Veliki broj kvarova mora se rešiti u najkraćem roku. Zato budite efikasni i pozovite majstora za bojler. Nemojte pokušavati da problem rešite sami, jer najverovatnije nemate adekvatan alat, ni znanje. Majstori za bojler moraju biti veoma obučeni i dobro poznavati kako vodu, tako i struju.

  • Majstor za bojler Beograd:

Većina majstora za bojler dežurno je 24 sata dnevno/7 dana u nedelji. Glavni razlog su veoma rizični kvarovi, koji mogu biti opasni po korisnika i objekat. Curenje vode iz bojlera, neobično šuštanje i pucketanje iz bojlera, ošećenja na bojleru, sve to ukazuje na ozbiljan kvar koji je potrebno hitno rešiti. Ukoliko je grejač pokvaren, odnosno pod naslagama kamenca neće adekvatno zagrevati vodu, što će se odraziti ne samo na Vašu potrošnju vode, nego i na zdravlje.

  • Dežurni majstor za bojlere:

Dežurni masjtor za bojlere, spreman je da izađe na teren u svkom trenutku ili bar u prvom slobodnom terminu. Dežurni majstor za bojlere mora imati veliko iskustvo i znanje jer službe za hitne intervencije uglavnom zovemo kada je posredi problem koji bi odmah trebalo rešiti. Poplava u kupatilu, oštećeni ventili, pucketanje bojlera, bojler koji ne zagreva vodu i posle nekoliko sati.

  • Majstor koji popravlja sve marke bojlera:

Bez obzira da li masjtora tražite putem preporuke ili putem recenzija na internetu, trebalo bi da se raspitate da li majstor popravlja Vaš model bojlera. Neki modeli su izuzetno stari pa neki majstori ne žele da se bave njima, jer idu u korak sa vremenom, dok neki majstori za bojler popravljaju bojlere samo sa suvim grejačem. Ovo je najnoviji model bojlera i ima niz prednosti, od kojih je glavna da grejač i voda nisu u kontaktu, pa ne dolazi do nakupljanja kamenca koji je najveći problem svih bojlera. Ukoliko nađete majstora koji popravlja sve vrste i marke bojlera znajte da je on profesionalac i da će svaki kvar rešiti u najkraćem roku.

Ono što je takođe od pomoći i čini dobrog majstora jeste savet šta da uradite, pre nego što on dođe kod vas. Posle kratkog opisa situacije i kvara na bojleru, svaki dobar majstor za bojlere će prepoznati problem, te će Vam dati nekoliko saveta pre njegovog dolaska, kako biste ostali bezbedni u svom domu. Ono što je univerzalno pravilo je isključiti glavni dovod vode i iskljčiti struju, kako ne bi došlo do kratkog spoja.