Šta ako procuri bojler na poklopcu?

Servis i popravka bojlera logo

Servis i popravka bojlera

069/731 023 Beograd
Ocena 4.75/345

Bojleri mogu da procure na više mesta, a svako mesto se mora dobro pregledati i kontrolisati. Neka curenja vode i kapljanja bojlera su izuzetno opasan, a neka su samo znak da se bojler oslobađa od pritiska, kako ne bi eksplodirao.

Ponekad se dešava da je bušan kazan, i tada ga je potrebno što pre zameniti, a nekada bojler curi na sigurnosnom ventilu, kada ima sigurnosnu funkciju.

Veoma je važno pregledati bojler redovno, kako bi se otkrili svi uzroci. Promena pritiska u bojleru je jedan od najčešćeih uzroka, kada pritisak vode oscilira tada voda ne može proći kroz cevi i dolazi do curenja bojlera.

Taloženje kamenca, naročito na grejaču može i te kako izazvati curenje. Kamenac je najveći neprijatelj neispravnog grejača i zato se on redovno čisti u toku servisa. Ukoliko se bojler ne servisira redovno, tada može doći i do taloženja velike količine kamenca, koji osim kapljanja izaziva i loš rad grejača, kada voda ne može adekvatno da se zagreva, pa onda imamo dugo zagrevanje vode ili previše ugrejanu vodu.

Pokvareni termostat takođe može biti jedan do razloga.Kada popusti zaptivna guma, tada može doći do kapljanja vode ali i do loše regulacije temperataure odnosno pogrešno podešenog zagrevanja, koje može dovesti i do eksplozije bojlera.

Ako bojler kaplje iz bilo kog razloga, isključite ga iz struje i zavrnite vodu, a onda pozovite naš servis. Tu smo da pomognemo u svakoj situaciji.

Naš iskusni tim radi 24 sata dnevno, 7 dana u nedelji, vikendom i praznicima.