Zamena slavine za protočni bojler

Servis i popravka bojlera logo

Servis i popravka bojlera

069/731 023 Beograd
Ocena 4.75/345

Protočni bojler gotovo uvek je namenjen za upotrebu u domaćinstvu. Važno je da kod ugradnje, servisiranja i zamene kako bojlera tako i slavine neophodno pozvati profesionalca. Protočni bojler ima svojih specifičnosti i zato je potrebno pažljivo rukovati sa njim.

Važno je napomenti da protočni bojler moramo koristiti samo u odgovarajućoj prostoriji u kojoj je temperatura iznad tačke smrzavanja. Samu zamenu slavine mora uraditi stručna osoba koja mora da se pridržava uputstva i propisanih pravila. Ono što mnogi ne znaju kada je u pitanju zamena slavine za protočni bojler, je da je obavezno da se koriste originalni delovi, bez obzira koji je deo u pitanju.Takođe na izlaz vode zabranjeno je postavljanje raznih priključaka.

Takođe bojler se ne sme priključiti dok se u potpunosti ne napuni vodom. Samo onda kada se ispune svi zahtevi možemo da kažemo da je protočni bojler bezbedan za upotrebu. A kao najvažnija stvar koju znaju svi vodoinstalateri je da se protočni bojler ne postavlja pod pritiskom. Budući da ovaj uređaj zagreva vodu lako može doći do požara ukoliko se ne koristi pravilno i ukoliko ga ne servisira stručno lice.