Nakon gašenja bojlera lampica i dalje svetli

Servis i popravka bojlera logo

Servis i popravka bojlera

069/731 023 Beograd
Ocena 4.75/345

Za ovaj problem možemo reći da je moguća greška u električnim instalacijama: Može se dogoditi da prekidač ili termostat na bojleru nisu ispravni, ili postoji problem s električnim žicama koje su spojene na bojler. Rezultat toga je da bojler i dalje prima električnu energiju, pa lampica svetli.

Prvo, isključite glavni prekidač ili osigurač koji snadbeva bojler električnom energijom. Zatim pozovite profesionalnog električara ili servis za bojlere da pregleda i popravi električne instalacije u  bojleru.

Kvar na termostatu bojlera može uzrokovati da on ne reaguje kako treba na promene temperature. To može dovesti do toga da se bojler ne isključuje nakon što postigne željenu temperaturu vode.

Ako sumnjate na problem sa termostatom, trebate pozvati stručnjaka za bojlere koji će provesti pregled termostata i, ako je potrebno, zameniti ga.

Moderni bojleri često imaju  elektroniku koja može biti podložna kvarovima. Ako se pojavi problem u elektroničkom upravljačkom sasatvu bojlera to može stvoriti problem sa gašenjem bojlera.

Važno je shvatiti da problem sa lampicom koja svetli nakon gašenja bojlera može predstavljati rizik od nepotrebnog trošenja električne energije i potencijalno oštećenje bojlera. Zato je važno reagovati  brzo i angažovati  stručnjaka kako biste rešili problem i osigurali ispravno i sigurno funkcioniranje vašeg bojlera.

Možete nas pozvati svakog dana od 00-24 a u slučaju hitnih intervencija, pozovite našu službu koja je dostupna radnim danima, praznicima i vikendom.

Naši oučeni vodoinstalateri imaju dugogodišnje iskustvo u svim vodoinstalaterskim uslugama