Šta ako se čuje jako pucketanje u bojleru?

Servis i popravka bojlera logo

Servis i popravka bojlera

069/731 023 Beograd
Ocena 4.75/345

Jako pucketanje u bojleru može biti uznemiravajuće i izazivati vam strah i puno pitanja. Pucketanje uglavnom potiče od zvuka kamenca koji se zagreva. Svakako kamenac ne bi trebalo da bude u bojleru i potrebno je da se redovno čisti. Čišćenje kamenca je redovna godišnja usluga koja se mora raditi bar jednom godišnje, kako bi obezbedila pravilnu funkciju i rad grejača.

Grejač zagreva vodu u bojleru, ali se takođe i na njemu taloži kamenac. Kada se kamenac nataloži u velikoj količini,on uzrokuje slabije zagrevanje vode, jer grejač prvo zagreva kamenac pa tek onda vodu zbog čega se gubi velika količina energije a dobijaju se slabiji efekti nego kada je bojler u potpunosti nov. Kada se kamenac ne čisti redovno on može zapušiti cevi u bojleru, uticati na rad kompletnog bojlera, a njegovo prisustvo vi čujete usled zagrevanja kamenca.

U svakom slučaju trebalo bi da pozovete servis za popravku bojlera i da majstori koji dođu na vašu adesu detaljno pregledaju bojler i očiste kamenac. Potrebno je da pregledaju i grejač, kako bi videli da li je on funkcionalan i efikasan. Ponekad je potrebna i zamena grejača, koji može izgubiti funkciju ako se kamenac ne uklanja godinama.

Svakako potrebno je da ne koristite bojler dok se problem ne reši. Za rešenje problema pozovite naš servis i sačekajte da tim naših servisera dođe na vašu adresu. Radimo 24 sata dnevno, svakog dana i pokrivamo celu teritoriju Beograda.

Nakon detaljnog pregleda bojlera predložićemo vam intervencije koje smatramo da su potrebne za efikasniji rad bojlera.