Na indikatoru sija lampica kada se uključi a na bojleru ne sija

Servis i popravka bojlera logo

Servis i popravka bojlera

069/731 023 Beograd
Ocena 4.75/345

Kada primetite da na indikatoru svetli lampica nakon uključivanja, ali na samom bojleru nema svetla, to može ukazivati na nekoliko potencijalnih problema koje vodoinstalater može  rešiti.

Prvo, vodoinstalater mora proveriti napajanje. Ovo može zvučati očigledno, ali ponekad jednostavne stvari poput isključenog prekidača ili problematičnog električnog kola mogu uzrokovati gubitak napajanja. Proverite da li  je bojler ispravno povezan i da nema problema s električnom instalacijom.

Drugi mogući uzrok može biti kvar na indikatorskoj lampici. Ako svetli na indikatoru, ali ne na bojleru, može postojati problem s samom lampicom. Pregledajte je, a ako primetite oštećenja, zamena može biti potrebna.

Takođe, proverite termalni prekidač. Bojleri su opremljeni termalnim prekidačem koji se aktivira kada dođe do pregrevanja. Ako je termalni prekidač isključen, može rezultirati time da svetlo ne sija na samom bojleru. Ponovno pokretanje prekidača može rešiti ovaj problem, ali obratite pažnju na uzrok pregrevanja kako biste izbegli buduće probleme.

Naravno, ako niste u mogućnosti da identifikujete ili da rešite problem, preporučuje se da se obratite stručnjaku za vodoinstalaciju kako bi detaljno pregledao bojler i pružio adekvatno rešenje. Bezbednost i pravilno funkcionisanje bojlera su ključni, stoga je važno prepustiti stručnjacima rešavanje ovakvih problema.