Šta ako bojler počne da zuji?

Servis i popravka bojlera logo

Servis i popravka bojlera

069/731 023 Beograd
Ocena 4.75/345

Zujanje bojlera može imati različite uzroke, ali je svakako povod da pozovete svog majstora. Zujanje može ukazivati na nakupljeni kamenac u grejaču, problem za termostatom, ili je došlo do kvara drugih komponenti u bojleru.

U slučaju da bojler i pucketa najverovatniji uzrok je nakupljeni kamenac na grejaču, koji se lako sakuplja i mora se redovno čistiti kako bi održala funkcija grejača.

Grejač može raditi otežano kada je na njemu nakupljen kamenac. Kamenac takođe mođe biti po cevima i zidovima bojlera, gde mu svakako nije mesto i zato ga treba odstraniti.

Ono što je naš savet jeste da ne koristite bojler koji zuji ili pokazuje neke druge znake pucketanja ili proizvodi neobične zvuke Pozovite električara oji će proveriti šta se događa sa vašim bojlerom.

Bojller je jedna od najopasnijih uređaja u kući baš zato što koristi i vodu i struju, pa može doći do potencijalno opasnih kvarova. Zato bojler mora popravljati licencirani električar a u nekim segmentima i vodoinstalater koji ima iskustva.

Ukoliko se otkrije da je uzrok zujanja kamenac, vodoinstalater će  očistiti i proveriti da li grejač još uvek radi. Termostat koji je odgovoran za podešavanje temperature takođe može izazvati zujanje ako je pokvaren.

Zbog toga nemojte čekati i dovesti sebe u opasnost već pozovie našu službu za hitne inetrevencije koja radi 24 sata dnevno/7 dana u nedelji na teritoriji celog Beograda. Tu smo da redovno održavamo vaš bojler i da uklonimo sve potencijalne kvarove.