Šta ako procuri kazan kuhinjskog bojlera?

Servis i popravka bojlera logo

Servis i popravka bojlera

069/731 023 Beograd
Ocena 4.75/345

Curenje  kazana kuhinjskog bojlera ne mora nužno biti nepremostiv izazov. Ovaj problem zahteva pažljivu analizu kako bi se utvrdilo da li je moguće popraviti kazan ili je neophodna zamena.

Prvo što treba učiniti je precizno utvrditi tačno mesto curenja. Da li je reč o manjem curenju ili većem oštećenju?

Ako je curenje manjeg obima i lokalizovano, postoji mogućnost popravke. Male pukotine ili spojevi koji nisu dobro zaptiveni često se mogu efikasno popraviti zavarivanjem ili primenom specijalnih epoksida.

Procena obima oštećenja je svakako nešto što bi trebalo da radi iskusni vodoinstalater i zato smo vam mi na rasspolaganju, kako bi pravilno dijagnostikovali oštećenje i predložili vam dalje moguće intervencije.

Ukoliko je curenje uzrokovano većim oštećenjima, deformacijom kazana ili sličnim ozbiljnijim oštećenjima, popravka može biti privremeno rešenje, ali dugoročno gledano, najčešće nije održiva opcija.

U situacijama ozbiljnijih oštećenja, preporučuje se zamena kazana. To nije samo sigurniji pristup, već i dugoročno ekonomičnije rešenje koje sprečava ponovna curenja i potencijalne probleme u budućnosti.

Nije preporučljivo da ostavite kazan u tom stanju, zato ostavite vodoinstalateru da odluči da li je bezbednija i bolja opcija krpljenje kazana koje je moguće kod manjih oštećenja ili zamea celog kayana radi vaše bezbednosti.

I za jednu i za drugu opciju naš servis vam stoji na raspolaganju.