Šta kada kuhinjski bojler curi na sigurnosnom ventilu?

Servis i popravka bojlera logo

Servis i popravka bojlera

069/731 023 Beograd
Ocena 4.75/345

Kuhinjski bojler ne bi trebalo da pokazuje znakove curenja. Kada se to dogodi, potrebno je biti veoma oprezan i proveriti uzrok curenja. Ukoliko procenite da bojler curi na sigurnosnom ventilu, to može biti veoma opasno, jer sigurnosni venti, kao što mu ime kaže služi da bojler bude siguran za upotrebu i oslobodi se pritiska, kako ne bi došlo do eksplozije bojlera.

Uvek preporučujemo da ne radite ništa sami kada su u pitanju bojleri, već možete olakšati sebi i prepustiti posao našem vodoinstalaterskom timu. Naš vodoinstalater će izaći na adresu, isključiti napajanje i zavrnuti glavni dotok vode.Veoma je važno da pre bilo kakve popravke pustite da se bojler ohladi.

Vodoinstalater će zatim proveriti da li je sigurnosni ventil oštećen, a ako pokazuje znake korozije ili je naprsao, on će ga zameniti novim, uz pomoć odgovarajućeg alata.

Najvažnije od svega je saznati uzrok curenja bojlera. To može biti pojačan pritisak, pa će vodonstalater nivelisati bojler tako da više nemate problem.

Naš vodoinstalaterski servis vrši sve vrste popravki kada je bojler u pitanju. Pre svega zamenu delova, a zatim i popravku i otklanjaje uzroka koji mogu dovesti i kvara na bojleru, ali i do eksplozije.

Ako smatrate da ste u opasnoj situaciji i da iz bojlera  ide dim ili primetite varnice, odmah pozovite našu službu za hitne intervencije. U najkraćem roku, ćemo biti na vašoj adresi i dijagnostikovati problem, a zatim uraditi i sve što je potrebno za popravku.