Kazaljka na termostatu bojlera se ne pomera

Servis i popravka bojlera logo

Servis i popravka bojlera

069/731 023 Beograd
Ocena 4.75/345


U bojleru je termostat posebno važan, jer nam pokazuje visinu temperature i koliko je voda zagrejana u njemu. Nikako se ne preporučuje da se voda greje na najvišem stepenu, jer tada može doći do preglrevanja i eksplozije kazana. Termostat je veoma važan deo bojlera, jer nam pokazuju pravu informaciju. Ako termostat ne radi i pokazuje da se voda ne greje, a mi još jače povećamo zagrevanje, to može dovesi do ozbiljnih kvarova u bojleru. jedan od tih jeste i kazaljka koja se ne pomera, a koja nam je dragocena, jer bez nje ne znamo koliko je temparatura vode.


Najbolja opcija je da vodu zagrevamo po ekonomik modelu, gde je potrošnja srednja i voda se zagreva umereno i tada je najmanja verovatnoća da će se desiti kvar u bojleru. Pomeranje kazaljke daje nam informaciju, koliko se brzo zagreva vodu, u skladu sa tim koliko smo podesili termostat i koliko tople vode želimo, a ako se ona ne pomera, imamo dve situacije, jedna je da je pokvaren termostat a druga da je pokvaren grejč, pa se zbog toga voda ne zagreva.


U oba slučaja potreban vam je vodoinstalater, kako bi utvrdio pravi razlog, zbog koga se kazaljka ne pomera. Ukoliko je grejač u pitanju, potrebno je utvrditi da li se ne njemu nakupio kamenac, koji je potrebno redovno čistiti, ili je u pitanju termostat.


Profesionalni vodoinstalateri rade zamenu i grejača i termostata, ali i popravku, naravno. Potrebno je da kazaljka pokazuje pravo stanje, kako bi znali pravu temperature i tempo zagrevanja vode.


Proveru i popravku bojlera, rade edukovani vodoinstalateri sa iskustvom, jer je bojler jedan od najompleksnijih aparata i potrebno je puno iskustva da bi se radile popravke na njemu.


Obavezno uzmite račun i garanciju, koju bi trebalo da dobijete ako pozovete profesionalni servis.