Sija lampica na indikatoru i na bojleru a ne greje vodu

Servis i popravka bojlera logo

Servis i popravka bojlera

069/731 023 Beograd
Ocena 4.75/345

Lampica na indikatoru i na bojleru signalizira da bojler radi, odnosno da je u toku proces zagrevanja vode. Ako se desi da lampica sija a da se voda ipak ne greje, onda je uzrok problema u delu koji je odgovoran za zagrevanje vode, a to je grejač. Pokvaren ili oštećen grejač nastaje iz više razloga, a najčešći je nakupljanje kamenca.

Kada se kamenac nakupi u velikoj količini, on pravi naslage oko grejača i smanjuje njegvu funkciju, tako što gejaču treba više energije da zagreje vodu, jer treba da probije barijeru odnosno kamenac, pa u stvari zagreva kamenac umesto vode. To znači da je grejaču potrebno nekoliko puta više vremena i snage ako ima puno nalsga kamenca da bi došao do vode i zagrejao je. Sve mi to primećujemo kroz duže čekanje na toplu vodu ili nedovolkjn o ugrejanu vodu.

Da bi se ovaj problem rešio, mora se pogledati grejač i ukloniti kamenac. Ukoliko grejač još radi kada se kamenac očisti pitrebno je proveriti kojom brzinom zagreva vodu, kada je kamenac očišćen. Ukoliko je grejač potpuno izgubio svoju funkciju neophodno je da se on zameni. Zamena grejača je jedna od najčešćih vodoinstalaterskih intervencija, baš zbog toga što mi nemamo naviku da radimo redovan servis bojlera već samo kada kvar već nastane. Kamenac je važno redovno čistiti kako bi sačuvali i grejač ali i druge delove u bojleru.