Nakon nestanka vode prokapao bojler

Servis i popravka bojlera logo

Servis i popravka bojlera

069/731 023 Beograd
Ocena 4.75/345

U slučaju da je došlo do nestanka vode, a nakon tog perioda primetili ste da bojler kaplje, to se može desiti iz nekoliko razloga. Prvi razlog je promena pritiska vode, odnosno naglih oscilacija u pritisku, to može dovesti do kapljanja bojlera.

Previsok pritisak može biti opasan jer može dovesti do pucanja cevi.

Sigurnosni ventil koji je oštećen može dovesti kapljanje bojlera, pa bi trebalo pozvati vodoinstalatere da poprave sigurnosni ventil.

Bojler može kapljati i ako su cevi oštećene ili procurele, ali samo one koje su povezane sa bojlerom. To bi trebalo proveriti i pozvati vodoinstalatera da zameni cevi. Bez obzira šta je urok kapljanje bojlera se nekada dešava kako bi se bojler oslobodio pritiska i kako ne bi pukao, ali za svaki slučaj zahteva da se pregleda i otklone uzroci.

Ono što je najpametnije učiniti jeste da ne popravljate bojler sami već pozoviite električare koji će utvrdti pravi razlog.

Pnekad dolazi do oštećenja kazana koji takođe može procureti.

Promene u pritisku vode su svakako glavni razlog kapljanja bojlera, zato je potrebno uključiti i vodoinstalatera. Bez obzira na uzrok, nemojte čekati suviše dugo  i nikako ne koristite bojler u takvom stanju. Potrebna je redovna kontrola bojlera minimum jednom godišnje kao i redovno čišćenje kamenca.

Račun i garancija koju naš servis daje će vam pomoći da se osećate bezbednije. Dostupni smo u svakom trenutku, pa ako vam se kvar desi tokom noći ili tokom praznika to za nas ne predstavlja prepreku. Tu smo da izvršimo sve vrste usluga efikasno i bezbedno kako biste se i vi osećali funkcionalnije u svom domu.