Šta kada se stvori kamenac na spoljnjem delu cevi bojlera?

Servis i popravka bojlera logo

Servis i popravka bojlera

069/731 023 Beograd
Ocena 4.75/345

Kamenac je veliki nepriatelj bojlera, posebno grejača, ali i svih drugih delova bojlera. Kada se on nakupi i ne čisti se redovno, može dovesti do oštećenja delova bojlera i do oštećenja na grejaču, koji više ne može raditi normalno.

Kamenac je posledica tvrde vode iz našeg vodovoda i kada se on nakupi na grejaču on predstavlja smetnju odnodno barijeru između vode i grejača, tako da što više ima kamenca to se sporije voda zagreva. Glavni razlog za to je što grejač umesto da zagreva vodu zagreva kamenac i tada mu treba više vremena da probije slojeve kamenca i zagreje vodu, što ga vremenom oštećuje, a velike količine kamenca ga mogu potpuno uništiti. Zato je čišćenje kamenca obavezno, ne samo na grejaču, već i u cevima. Kamenac u cevima može napraviti prepreku vodi, koja može otežano prolaziti, a kamenac može i uištiti cevi.

Kamenac na spoljnim delovima cevi, takođe nije dobar jer ih može oštetiti. Potrebno je da imate proveren vodoinstalaterski servis koji će redovno, minimum dva puta godišnje u potpunosti očistiti bojler od kamenca. Ukoliko ovaj problem zapostavite, možete očekivati sporiji i lošiji rad grejača i bojlera u celini, curenje bojlera i mnoge druge kvarove.

Zato je redovno čišćenje kamenca najbolji način da bojler održite ispravnim i funkcionalnim i tako sprečite veće kvarove.
Pozovite nas, izlazimo na teren na celoj teritoriji Beograda i svim klijentima dajemo račun i garanciju. Naš tim stručnjaka koji imaju iskustvo od više decenija nas čini veoma prepoznatljivim..