Šta ako neće da isključuje termostat bojlera?

Servis i popravka bojlera logo

Servis i popravka bojlera

069/731 023 Beograd
Ocena 4.75/345

Termostat je jedan od najvažnijih delova bojlera. On služi za podešavanje adekvatne temperature vode i temperature vode na kojoj će se voda zagrevati u određenom vremenskom periodu. Kada imamo pokvaren termostat ne možemo znati na kojoj je temperatutri voda zagrejana niti koliko tople vode imamo, pa je ovaj kvar izuzetno opasan i može vam se desiti da se opečete tokom kupanja.

U određenim ekstremnim situacijama, može doći i do eksplozije bojlera. Baš zato potrebno je da iskusan vodoinstalater pogleda bojler i utvrdi razlog zbog koga se termostat ne isključuje. Svakako, kada primetite ovaj problem, nemojte koristiti bojler, dok vodoinstalater ne proveri i popravi bojler. Ovaj problem se rešava tako što se termostat menja, a zatim vodoinstalater ponovo proverava rad bojlera.

Za ovu vrstu popravke ponekad je potrebna stručna pomoć električara koji će proveriti instaacije i žice koje su spojene u bojleru. Ukoliko vodoinstalater proceni da je termostat neispravan, on će ga zameniti novi  termostatom, a zati proveriti bojler u celini.

Važno je da se kod bojlera redovno proverava grejač i nakupljeni kamenac jer i on može napraviti štetu u bojleru.

Nikako ne koristite bojler ako primetite da je bojler previše vruć, ako primetite varnice ili dim, već pozovite naše hitne intervencije. za ovaj tp intervencija smo dostupni svakog dana o 00-24h.

Pokrivamo sve delove Beograda, a na vašu adresu stižemo u najkraćem roku, kako bi osposobili bojler koji možete bezbedno koristiti.

Za više informacija okrenite naše brojeve telefona i zakažite profesinalne vodoinstalaterske usluge i izlazak ekipe na teren.