Šta ako na bojleru curi voda na mestu gde se podešava jačina?

Servis i popravka bojlera logo

Servis i popravka bojlera

069/731 023 Beograd
Ocena 4.75/345

Curenje vode iz bojlera nikada nije prijatno. Mnogi se pitaju šta bi u tom slučaju trebalo da rade, da li je bezbedno koristiti bojler i zašto se dešava da bojler kaplje.

Postoje dva razloga zbog kojih bojler curi. Curenje vode se dešava kod grejača, zato što je grejač iskrivljen ili je deformisana gumica.

Takođe voda može curiti iz bojlera jer je kazan probušen.

Ono što je jako važno, da u toj situaciji nikako ne koristite bojler, jer se može dogovoiti strujni udar.

Važno je da ugasite bojler i pozovete servis bojlera i ugasite glavni ventil.

Ni slučajno nemojte sami donositi zaključak, već sačekajte stručnjake da izađu na teren.

U slučaju da je kazan oštećen, možemo da kažemo da se popravke kazana ne rade, već je potrebn kupiti novi.

Ova intervencije je jedna od hitnijih i zato odmah pozovite vodoinstalatere, kako bi oni mogli da vam izažu u susret i dođu kod vas istog dana.

Znamo koliko je bojler važan, te da ne možete čekati danima na toplu vodu, kako biste se okupali ili oprali sudove i zato će naša vodoinstalaterska ekipa izaći u najkraćem roku na teren.

Vodoinstalateri će pregledati bojler, ustabnoviti zašto je dolo do curenja, a zatim popraviti grejač. U slučaju da je grejač sasvim oštećen od kamenca, neophodno je staviti novi.

Moramo da kažemo da kod bojlera nema improvizacije, te da se intervencija mora uraditi stručno, kako biste vi i vaši članovi domaćinstva ostali bezbedni.

Uz to, uz profesionalne vodoinstalatere dobijate i garanciju i račun, tako da možete biti spokojni i mirni, nakon intervencije.

Servis bojlera se preporučuje bar jednom godišnje, kako bi se svi delovi pregledali i po potrebi zamenili. Ponekad nastane veliki problem u bojleru, koji dugo ne daje simptome, a zatim dođe do velikog kvara. Jedan od tih jeste kamenac koji se nepovratno taloži na grejaču i čije posledice ne vidite dok se ne natalože u velikoj količini.