Šta ako bojler curi pri vrhu?

Servis i popravka bojlera logo

Servis i popravka bojlera

069/731 023 Beograd
Ocena 4.75/345

Kapljanje iz bojlera uvek bi trebalo preispitati, kako ne bi došlo do većih komplikacija. Bojler može cureti i kapljati na više mesta.  Jedna od njih je kapljanje na sigurnosnom ventilu. Bojler mora da se oslobodi pare i kapljanje iz tog razloga zapravo sprečava bojler da eksplodira. Ukoliko vodoinstalater utvrdi da je kapljanje na sigurnosnom ventilu, je najblaža verzija kapljanja. Ipak para nije poželjna jer znači da bojler preterano zagreva vodu, što opet može imati veze sa grejačem.

Sledeći razlog je kapljanje bojlera na grejaču. Ova vrsta kapljanja upućuje na to da je zaptivna guma grejača stradala i da se mora zameniti. U ovom slučaju mnogo je važan redovan servis bojlera.

Oštećenje kazana može prouzrokovati i kapljanje vode iz bojlera. U ovom slučaju potrebno je utvrditi da li je kazan ozbiljno oštećen, jer u tom slučaju mora se obavezno zameniti.

Kapljanje na bilo kom mestu iz bojlera je ozbiljno i potrebno je da ga ne koristite, dok na vašu adresu ne stignu naši profesionalni vodoinstalateri.
Oni će proceniti gde je tačno nastao kvar i zameniti sporne delove. Nakon završene intervencije, ne bi trebalo da dolazi do curenja. Naši vodoinstalateri će nakon popravke proveriti da li je sve u redu, da li još ima znakova curejnja iz bojlera, jer je bojler veoma opasan i veoma rizičan za korišćenje kada je u kvaru.

Bez obzira na popravke, uvek preporučujemo da uradite servis bojlera, bar jednom godišnje, kako bi se otklonili opasni uzroci, koji mogu da dovedu i do ekplozije bojlera.