Bojler zagreva vodu samo do prvog podeoka

Servis i popravka bojlera logo

Servis i popravka bojlera

069/731 023 Beograd
Ocena 4.75/345

Prvi i najjednostavniji razlog zbog čega bojler zagreva vodu samo do prvog podeoka  može biti postavka termostata. Proverite da li je termostat postavljen na nisku temperaturu, jer to može ograničavati maksimalnu temperaturu vode koja se zagreva. 

Rešenje postaje sasvim jednostavno kada pozovete našeg vodoinstalatera koji će podesiti termostat na višu temperaturu i proveriti da li se situacija poboljšava. 

U ovoj situaciji termostat može biti neispravan, što ograničava njegovu sposobnost očitavanja i podešavanja temperature vode. Ovde vam može pomoći samo naš profesionalni vodoinstalater koji će zameniti termostat uz obaveznu garanciju i račun. 

Neispravan grejač takođe može uzrokovati problem zagrevanja vode do prvog podeoka na termostatu. Ako je grejač oštećen ili zapušten, može ometati proces zagrevanja. Zato je važno da vodite računa o grejaču i kamencu koji se često taloži i koji ne možete da izbegnete a koji može značajno smanjiti funkciju grejača. 

U većini slučajeva, ovakva situacija nije direktno rizična po sigurnost, ali može prouzrokovati nelagodnosti i otežati normalno korišćenje tople vode u domaćinstvu. U nekim slučajevima, ako se problem ne reši, može dovesti do dodatnih oštećenja na bojleru. 

Na vama je da hitno odreagujete i ne dopustite da stvari odu predaleko tako što ćete sprečiti posledice i pozvati iskusne stručnjake koji znaju posao. Naš servis radi već nekoliko decenija i pošravka bojlera je nešto je svakodnevno u našem opisu posla, zajedno sa zamenom odgovarajučih pokvarenih delova i redovnim održavanjem bojlera.