Bojler kaplje na poklopcu

Servis i popravka bojlera logo

Servis i popravka bojlera

069/731 023 Beograd
Ocena 4.75/345

Bojler može da curi na različitim mestima, a svako curenje ukazuje na određeni problem. Najčešći uzroci kapljanja uključuju bušan kazan i sigurnosni ventil koji kaplje kada vrši svoju zaštitnu funkciju. Bez obzira na uzrok, glavni problem je često nedostatak redovnog servisiranja bojlera.

Vodoinstalater je važan za identifikaciju uzroka curenja i njegovom otklanjanju. Važno je i otkriti zbog čega bojler kaplje na poklopcu.

Kada dođe do oscilacije pritiska, voda ne može pravilno da prođe kroz cevi, što može izazvati kapljanje. Ako pritisak u bojleru pređe 6 bara, može doći do curenja.

Kamenac je neizbežan u bojlerima, posebno u područjima sa tvrdom vodom. Kada se kamenac nakupi u velikoj meri, zauzima prostor namenjen vodi, što podiže pritisak i izaziva curenje. Redovno čišćenje kamenca, posebno sa grejača, je presudno za sprečavanje ovog problema.

Termostat koji ne funkcioniše ispravno može izazvati pregrevanje vode i povećati rizik od eksplozije bojlera. Curenje može nastati i na grejaču zbog popuštanja gume.

Bez obzira na uzrok, važno je odmah pozvati vodoinstalatera kada primetite da bojler kaplje. Nikada ne koristite bojler dok kaplje, jer to može biti opasno. Vodoinstalater će identifikovati problem i otkloniti kvar, omogućavajući vam sigurno korišćenje bojlera.

Poznavanje funkcionisanja bojlera i njegovih potencijalnih opasnosti je korisno. Slobodno pitajte vodoinstalatera za savet kada dođe na servis. U nekim slučajevima, može biti potrebno angažovati električara ako problem ima veze sa strujom.

Ako bojler kaplje iz bilo kog razloga, to zahteva hitnu intervenciju. Možete pozvati hitnu službu u bilo koje doba dana ili noći kako biste rešili problem što pre i osigurali sigurnost svog doma.