Šta kada blokira ventil bojlera?

Servis i popravka bojlera logo

Servis i popravka bojlera

069/731 023 Beograd
Ocena 4.75/345

Ventil je od velike važnosti za svaki bojler ili mašinu. Posebno je važno da oni budu u dobrom stanju, da ne budu zapušeni ili propali od korozije, pošto može doći do njihovog pucanja, a samim tim i do velike materijalne štete. Ukoliko vam bilo koji ventil blokira, ili primetite da je zastareo, najbolje je pozvati vodoinstalatera.

Posebno je važno da se pri svakoj intervenciji zatvori glavni ventil, kako ne bi došlo do gorenavedenih slučajeva. Ukoliko ste primetili da je ventilu potrebna zamena, tu operaciju radije prepustite vodoinstalateru.

Ventili su veoma osetljivi i zato je važno da vodoinstalater odredi, da li je vreme za zamenu ventila. On će to učiniti na najbezbedniji način, tako da ne dođe do pucanja i poplave u celom kupatilu.

Ukoliko imate slučaj zablokiranog ventila, ta situacija se često događa zbog kamenca u vodi, koji se taloži.

Kamenac se ne može izbeći, jer je direktna posledica tvrde vode. jedino što može da se uradi je redovna provera ventila, kako bi voda mogla da prolazi, a ako je već došlo do zakrčenja i oštećenja ventila, onda i do zamene ventila.

U ventilima se svakako sakupljaju i prljavštine i masti, koje se talože, pa ih je porebno očistiti, kako bi voa mogla neomateno da prolazi. Ukoliko zanemarite ovaj slučaj, može doći do potpune blokade u ventilu i pucanja ventila, što je veoma rizično, pa se ne preporučuje da čekate toliko.

Važno je da voda ima svoj neometani protok, a unutrašnjost ventila se mora proveravati.

Zato je najpametnija odluka angažovati vodoinstalatera, kako bi on na bezbedan način proverio ventile i uradi zamenu, ako je potrebno.

Vodoinstalateri takođe imaju svoju službu za hitne intervencije, koja radi 24/7 svakog dana, pa ččak i praznicima i zato je važno da se ne dvoumite, ukoliko primetite slab pritisak vode.