Bojler ispušta vodu na donjem delu

Servis i popravka bojlera logo

Servis i popravka bojlera

069/731 023 Beograd
Ocena 4.75/345

Bojler koji ispušta vodu na donjem delu  obično ukazuje na jedan od najčešćih problema - procureli kazan. Iako postoje i drugi mogući uzroci, curenje kazana je najčešći scenario koji zahteva hitnu reakciju.


Naš savet je da odmah pozovete stručnjake kako biste utvrdili uzrok curenja i preduzeli odgovarajuće korake. U slučaju curenja iz emajliranog kazana, obično imate garanciju od godinu dana. Međutim, u praksi se ovaj period produžava, često i do tri ili četiri godine. Nakon toga, curenje može postati uobičajeno. Pocinkovani kazani traju duže, oko sedam do osam godina, dok je garantni rok obično četiri godine.


Čelični kazani obično imaju garanciju od pet godina, ali je važno napomenuti da se grejač treba očistiti od kamenca nakon pete godine kako bi se produžila garancija na deset godina.
Bojleri sa prohromskim kazanom, od inoksa ili nerđajućeg čelika, imaju najduži vek trajanja, obično preko dvadeset godina. Garancija za ove bojlere varira od deset do petnaest godina, u zavisnosti od proizvođača.


Bojler koji ispušta vodun a donjem delu je često signal da je vreme za zamenu kazana, odnosno, bojlera. Odluka o izboru kazana treba da se zasniva na dugoročnoj pouzdanosti i potrebama vašeg domaćinstva. Važno je imati u vidu garancijske periode i redovno održavanje, kako biste produžili vek trajanja vašeg bojlera. Bez obzira na izbor, brza reakcija i pravilno održavanje su izuzetno važni za očuvanje funkcionalnosti vašeg sistema za zagrevanje vode.