Curenje vode na poklopcu bojlera

Servis i popravka bojlera logo

Servis i popravka bojlera

069/731 023 Beograd
Ocena 4.75/345

Bojler može curiti na više mesta. Svako mesto pokazuje neki određeni problem na bojleru. Ponekad je bušan kazan, ponekad je problem sigurnosni ventil koji kaplje kada radi zaštitnu funkciju bojlera.

Koji god da je razlog u pitanju, uzrok je uvek neredovni servis bojlera.

Vodoinstalater tu igra glavnu ulogu, tako što će otkriti glavni uzrok kapanja.

Jedan od najčešćih uzroka je promena pritiska u vodovodnoj mreži. Kada dođe do osciilacije pritiska, tada voda ne može da prođe kroz cevi i zato dolazi do kapljanja bojlera. Ukoliko je pritisak u bojleru iznad 6 bara, tada dolazi i do curenja.

Drugi razlog može biti u kamencu, koga je nemoguće izbeći. Tada bojler može da curi, jer se kamenac nakupio u tolikoj meri. Kada se to dogodi kamenac zauzme mesto vodi i tada voda podigne pritisak i zato dolazi do curenja vode.

Zato je važno da se kamenac redovno čisti, naročito sa grejača, jer ga može pokvariti.

Neispravan termotat takođe može biti razlog, zbog čega bi moglo da dođe i do eksplozije bojlera. Bojler može da kaplje na više mesta, kao na primer na grejaču. Glavni i osnovni uzrok je popuštanje gume na grejaču.

Svakako koji god da je razlog važno je da pozovete vodoinstalatera i da nikada ali baš nikada ne koristite bojler dok kaplje. Tek kada vodoinstalater utvrdi u čemu je tačno problem i otkloni kvar, možete korstiti bojler bez straha.

Važno je i da znate kako funkcioniđe bojler i kada je on opasan a kada ne. Slobodno pitajte vodoinstalatere kada dođu, jer će vam oni dati najbolji savet.

Ponekad ćete morati da pozovete i električara ukoliko problem ima veze sa strujom, a vi ćete biti mirni nakon završene popravke.

Ukoliko bojler kaplje iz bilo kog razloga to je hitna intervencija i možete pozvati hitnu službu bilo kada u toku dana ili noći.