Čišćenje kamenca u bojleru Zvezdara

Servis i popravka bojlera logo

Servis i popravka bojlera

069/731 023 Beograd
Ocena 4.75/345

Šta je to kamenac, i kakve sve probleme on može da izazove ako se nalazi u vašem bojleru? Pre svega, prvo što ćemo reći to je da verovatno nema bojlera koji je radio neko vreme, a da u njemu nema barem malo kamenca. Kamenac su naslage od kamena, koje su tvrde i oblažu delove bojlera, kao što je grejač ili kazan. Sve ovo za posledicu ima otežan rad bojlera i njegovu veću potrošnju eletrične energije. 

Možda vas zanima kako se uopšte formira kamenac, i da li ste vi negde pogrešili? Pre svega, kamenac nastaje od toga što je voda tvrda, zapravo, takva joj je pH vrednost. U nekim delovima grada je ovo izraženije, u drugima manje, ali je vama važno da proverite kako radi vaš bojleri i da pravovremeno obavestite majstore o tome da nešto nije u redu. 

Kada bojler radi otežano, to bi značilo da će da se potroši više struje nego što je to potrebno, a to dalje implicira da ćete imati bespotrebne rashode svakog meseca, kroz račune za struju. Čišćenje kamenca u bojleru tada se pokazuje kao investicija koja će vam se vratiti, odnosno, koja će vam pomoći da ne rasipate novac bespotrebno.

Naše ekipe su vremenom, odnosno, tokom više od tri decenije rada i poslovanja, razvile princip da na sve pozive građana odgovaraju brzo, tako da dolaze do vas u roku od oko sat vremena. Naš narod voli da kaže da je najbolji onaj doktor koji nam je najbliži. Tako je isto i sa majstorima. Najbolji su oni koji mogu da dođu onda kada ih pozovete, a ne da naiđete na odgovor da će to biti za oko tri do četiri dana.

Jer, razmislite – šta ćete raditi bez tople vode nekoliko dana? Ovo se posebno odnosi na porodice koje imaju malu decu, mada je topla voda potrebna zaista svima. I to ne samo za održavanje osnovnih higijenskih potreba, nego i za pranje sudova, rad u kuhinji i mnogo toga još. U nekim domaćinstvima, jedan bojler je centralni, tako da on opskrbljuje i kuhinju toplom vodom, čime se zapravo, stvara ušteda u električnoj energiji, jer ne uključujete posebno mali bojler u kuhinji.