Čišćenje kamenca u bojleru Konjarnik

Servis i popravka bojlera logo

Servis i popravka bojlera

069/731 023 Beograd
Ocena 4.75/345

Konjarnik je stari deo grada, koji ima dosta starih, ali kvalitetnih zgrada. Ukoliko je i vaš bojler star, moguće je da zagreva vodu duže nego što je to bio slučaj u početku, dakle, ako je nekada trebalo oko sat vremena, ili možda devedeset minuta, sada se voda greje preko tri do četiri sata. To kažemo bez obzira o kojoj zapremini bojlera se radi i na koju temperaturu je podešen termostat. Isto je i ako je bojler od pedeset litara, osamdeset litara ili sto dvadeset litara. Jednostavno, voda mora da se ugreje za razumno vreme, a ako se ono prekorači, to je samo znak da nešto nije u redu, i da treba potražiti pomoć majstora.

Dakle, kamenac i naslage ove materije, blokiraju protok električne toplotne energije, tako da ona ne može da prođe od grejača do kazana u kome se nalazi voda. Na taj način, čitav postupak je usporen, i vi trošite mnogo struje. To možda nećete osetiti odmah, jer ćete ipak imati toplu vodu, ali ćete primetiti kasnije, kada stigne račun za struju, koji je uvećan za par hiljada dinara, na primer. Složićemo se svi, da u današnje vreme, niko nema novaca za bacanje, tako da je od velikog značaja da pozovete majstore da  vam očiste bojler od kamenca. 

Oni će to uraditi prema pravilima struke, i to tako što će najpre da pogledaju čitav bojler. Ako je kamenac toliko zahvatio grejač, onda nema drugog načina osim da se taj grejač promeni, zameni novim i originalnim rezervnim delom. Ovaj deo ima garanciju i potiče od istog proizvođača od koga je napravljen i bojler. Zahvaljujući svemu ovome, kao i profesionalnoj montaži, vi ne morate da brinete dugo o grejaču, mada se ipak savetuje da povremeno pozovete majstore da samo očiste naslage koje se stvaraju svakoga dana.

Ovom redovnom kontrolom grejača od kamenca i njegovih naslaga, vi zapravo produžavate vek vašem bojleru, tako da odlažete i kupovinu novog uređaja i zamenu grejača drugim. Uštedeli ste, samo zbog toga što ste na vreme sve proveravali i brinuli u kakvom stanju vam je bojler. 

Pozovite naše majstore i dogovorite se oko svega. Cena dolaska na adresu se ne naplaćuje.