Čišćenje kamenca u bojleru Dorćol

Servis i popravka bojlera logo

Servis i popravka bojlera

069/731 023 Beograd
Ocena 4.75/345

Dorćol je elitni deo grada, i tu žive mnoge stare beogradske porodice. Neke vodovodne mreže su dosta zastarele u zgradama, a nije redak slučaj ni da stanari ne brinu previše o stanju svog bojlera. O čemu se tačno radi? Kao i sve drugo, i bojler mora da bude ispravan i to sto posto, da bi radio kako treba. Primera radi, ako se pokvari termostat, vi morate da zovete majstora, zato što bojler ne zna kada da se isključi, te može da dođe do pregrejavanja vode i do eksplozije u najgorem slučaju, ako vam još i zakaže sigurnosni ventil koji ne može da ispusti paru...

Kao što vidimo, bojlerom se nije igrati, i zbog toga ga treba redovno proveravati i kontrolisati. Ovu proveru i kontrolu, ne možete da obavite vi sami, već je potrebno da to urade majstori, koji su profesionalci. Samo oni mogu da kažu koliko su debele te naslage kamenca koji se nahvatao na vaš kazan od bojlera ili na grejač. Majstori će vam predložiti najbolju opciju, dakle, ako se grejač može očistiti od kamenca, onda će se to i raditi, a ako to nije slučaj, onda se mora menjati novim delom. 

Bitno je da majstori stižu u roku od manje od sat vremena na vašu adresu i dobra vest jeste da se ovaj dolazak ne naplaćuje. Dakle, besplatna je procena kvara i cene njegove popravke. Ovo je veoma bitno, iz razloga profesionalnosti, pošto ljudi moraju da znaju koliko će ih neka popravka koštati. Ipak, morate da razumete i majstore, sa druge strane – oni vam tu informaciju, i pored svog iskustva, nikako ne mogu reći preko telefona, jer još nisu ni pogledali bojler. Sve što bi vam rekli bilo bi samo paušalno. Jer, čišćenje od kamenca, nekog od delova bojlera, kao što je grejač, ili kazan, nikako nije isto kao kada bi se ti delovi menjali novim rezervnim delovima. Dakle, budite strpljivi i iskoristite prednost što se izlazak na teren uopšte ništa ne plaća i tako ćete najbolje znati koliko vas popravka košta. Kada se jednom saopšti konačna cena, ona se ne menja do kraja radova, tako da nema neprijatnih iznenađenja, te su sve strane u ovom poslu zadovoljne.