Čišćenje kamenca u bojleru Vračar

Servis i popravka bojlera logo

Servis i popravka bojlera

069/731 023 Beograd
Ocena 4.75/345

Kamenac nastaje iz veoma prostog razloga, a radi se o kvalitetu vode. Što je voda tvrđa, da to tako nazovemo, odnosno, takva je njena pH vrednost, to je i veća mogućnost da se stvori kamenac koji će napasti delove bojlera, a to je obično grejač. 

Grejač je deo bojlera koji služi da se uz njegovu pomoć zagreva voda koja se nalazi u kazanu. Ukoliko grejač na sebi ima naslage kamenca, tada dolazi do toga da se ta voda greje mnogo duže. Na primer: ako vam je u početku, kada ste tek kupili bojler, bilo dovoljno da ugrejete pun bojler za oko sat ili sat i po vremena, sada vam možda treba oko tri do čak četiri sata. Zaista nije šala, jer zamislite koliko struje potrošite uzalud, a sve to morate da platite iz svog novčanika.

Najbolje što možete da učinite, jeste da pozovete majstore da dođu i da vam očiste bojler od kamenca. Ovo je jedna rutinska intervencija, ali koja jako puno znači, zbog toga što, kada je bojler čist, on će raditi mnogo lakše i bolje. Primetićete da su se vaši računi za struju smanjili, pa se čišćenje bojlera od kamenca može posmatrati i kao ušteda i investicija koja se višestruko vraća. 

Dakle, pozovite majstore što pre, i rešite se velikih računa za električnu energiju, koji nastaju samo zato što je bojler pun kamenca. Neminovno je da se stvori kamenac, kada bojler radi svaki dan, i u njemu se stalno nalazi voda. 

Neki delovi grada imaju tvrđu vodu, ali nema potrebe da razmišljate da li se nalazite u tom delu, već samo pogledajte za koje vreme se zagreva voda. Naše ekipe dolaze do vas za oko sat vremena, bez obzira gde se vi nalazite. Ovaj dolazak oni neće naplatiti, već samo svoje ruke i ako promene neki deo u bojleru, kao što je grejač, na primer.

Vrlo je važno da znate, da sve što se ugrađuje u vaš bojler, potiče od proverenih proizvođača, da poseduje garanciju, tako da možete da spavate mirno, i da znate da se isti kvar neće desiti u skorije vreme. Naši majstori imaju razumne ene, realne i svima su prihvatljive.