Čišćenje kamenca u bojleru Stari grad

Servis i popravka bojlera logo

Servis i popravka bojlera

069/731 023 Beograd
Ocena 4.75/345

Bojler je veoma važna sanitarija u našem domaćinstvu, pošto se bez tople vode ne može zamisliti normalan život. Ovo je posebno bitno za porodice koje su višečlane ili imaju malu decu. Užasan je osećaj kada odvrnete slavinu, a iz nje krene samo hladna voda.

Ponekad ne znamo šta je u pitanju, i zašto nema tople vode. Jedan od razloga može da bude kvar grejača, odnosno,  naslage kamenca na njemu. Zašto dolazi do pojave stvaranja kamenca na grejaču ili kazanu bojlera?

Pre svega, voda koju koristimo, može da ima takvu pH vrednost, da je nazivamo tvrdom. Ovakva voda stvara kamenaca, i opasna je i za druge uređaje, poput veš mašine, recimo. Ono što vi možete da učinite, jeste da redovno proveravate koliko naslaga kamenca ima u vašem bojleru. Ako primetite da je termostat podešen na skoro maksimum, ali da je potrebno mnogo vremena da se zagreje voda do kraja, to može da vam bude znak upozorenja, da nešto nije u redu. Obično se ispostavi da je kamenac napao grejač, pa je to potrebno da se očisti.

Kamenac može da se stvori i na samom kazanu. Gde god da se nalaze ove naslage kamena, one blokiraju protok toplotne energije, usled čega se troši više struje nego što je to realno potrebno. Najbolje je da pozovete naše ekipe majstora koje će doći na vašu adresu, a ovaj dolazak se ne naplaćuje. Pogledaće bojler, kazan i grejač i odmah nakon toga vam mogu reći šta tačno nije u redu. 

Odradiće čišćenje i jednog i drugog, ili će zameniti grejač ako je toliko pun kamenca da ga je nemoguće dobro očistiti. Kada se radi promena grejača, tada se stavlja deo koji je originalan, i od istog je proizvođača kao što je i sam bojler. Tako da ne morate da brinete jedno duže vreme, jer ćete imati garanciju i na izvršene usluge, kao i na sam deo koji je ugrađen.

Kada je u pitanju cena čišćenja bojlera od kamenca, to ćete saznati na licu mesta. Veoma je nezahvalno davati informacije putem telefona, zato što to može biti samo paušalno i da ne odgovara stvarnom stanju stvari koje se tek vidi kada se izađe na teren i na lice mesta.