Čišćenje kamenca u bojleru Banovo brdo

Servis i popravka bojlera logo

Servis i popravka bojlera

069/731 023 Beograd
Ocena 4.75/345

Banovo brdo važi za jedan od najlepših delova Beograda, i posebno je impresivna Požeška ulica, koja podseća pomalo na neke evropske gradove. Šarenolika, puna tržnih centara, i prodavnica raznorazne robe, uvek privlači dosta ljudi da prošetaju njome. Ako ste svoje porodično gnezdo svili na Banovom brdu, tada ste svakako doneli lepu odluku. Ono što je potrebno u vašem novom stanu, to je održavanje svih sanitarija, vodovodne mreže, elektro mreže i svega ostalog. U ovom našem tekstu govorimo o bojlerima. 

Dakle, bojler će raditi perfektno kada ga budete kupili. Postoje bojleri koji imaju emajlirani kazan, i on ima garanciju od svega jedne godine, dok u praksi radi oko tri do četiri godine. Pocinkovani kazan ima garanciju na tri do četiri godine, a u praksi funksioniše oko sedam do osam godina. Najbolje je birati čelični lim, i ovde je garancija oko deset godina, kao i kazane koji su izrađeni od prohroma ili od inoxa, to jest, nerđajućeg čelika. Oni poseduju garantni list na oko deset do petnaest godina, a u stvarnom životu i upotrebi, oni rade preko dvadesetak godina. Ipak, ima jedan deo koji pravi probleme, a to je grejač. On  često te probleme pravi baš kod poslednje nabrojanih vrsta kazana, to jest, bojlera, a reč je o prohromskim. 

Dakle, svoj grejač morate da kontrolišete, da on ne bi vukao struju, da se tako izrazimo, više nego što treba. Razlog je taj što grejač po sebi nakupi kamenac, i to debelel naslage, tako da se električna energija, odnosno, toplota, prvo prenosi na taj kamen, pa tek onda na kazan u kome se nalazi voda. Jasno je da vi grejete kamen, umesto da direktno zagrevate vodu. Na ovaj način bacate dosta para, jer vam treba više vremena da bojler bude uključen i da zagreva vodu do onog maksimuma na koji je podešen termostat.

Ovo važi i za bojlere koji imaju kazan od pedeset, osamdeset ili sto dvadeset litara. Svi oni mogu brže da zagreju vodu i da vam uštede račun za struju i novac, ali samo ako je očišćen grejač od naslaga kamenca i ako on može da sprovodi toplotnu energiju neometano. Pozovite naše majstore i o svemu se dogovorite.